Microsoft en Ethereum Alliance willen ‘bouwpakket voor tokens’

De Enterprise Ethereum Alliance (EEA) en Microsoft zetten samen de schouders onder een nieuw project: een kant-en-klaar pakket voor bedrijven om de juiste crypto tokens uit te geven. Volgens Coindesk zijn een hoop ‘grote blockchain providers’ enthousiast over het initiatief.

Enterprise Ethereum Alliance

De EEA is in het leven geroepen om zich te focussen op het ontwikkelen van bepaalde standaarden voor tokens. Ook wordt er gekeken naar de beste manieren voor bedrijven om aan de slag te gaan met ethereum. Ook is de Enterprise Ethereum Alliance verantwoordelijk voor de ‘Token Taxonomy Initiative’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat initiatief is een samenwerking tussen verschillende programmeurs van bijvoorbeeld ethereum, Hyperledger, R3’s Corda en Digital Asset’s DAML. Het initiatief is voornamelijk bedoeld om anderen handvatten en houvast te bieden voor het gebruiken van verschillende blockchains.

Naast Microsoft zijn er nog tal van andere bedrijven gebonden aan het Token Taxonomy Initiative. Waaronder: EY, IBM, ING, Intel, ConsenSys en tal van andere grote spelers op het gebied van technologie en/of financiën.

Microsoft

Marley Gray, principal architect van Microsoft, kwam met het idee om te werken aan standaarden voor tokens. Tegenover Coindesk zegt Gray dat hij binnen Microsoft veel vragen over onder andere ethereum tegenkomt tijdens het werk bij Microsoft.

Bedrijven willen graag weten hoe zij bepaalde zaken kunnen tokeniseren, maar ook vragen over smart contracts passeren volgens Gray regelmatig de revue. Microsoft heeft sowieso al een connectie met verschillende blockchain projecten. Met Azure, het cloud computing-platform van Microsoft, zitten ze dicht bij het vuur.

De verzoekjes komen uit verschillende hoeken, naast gebruikers van Azure kun je ook denken aan oliemaatschappijen die een vraag hebben over het tokeniseren van hun olievaten. En volgens Gray en vele anderen is mede hierom tijd voor een bepaalde standaard.

Bouwpakket voor tokens

Het idee achter dit initiatief is duidelijk: gezamenlijk een toolbox ontwikkelen waar iedereen die dat wil mee aan de slag kan. Het moet net zo makkelijk zijn om een ERC20-token op ethereum te maken als dat het is om een bestandje te downloaden op je computer.

Met het ‘drag and drop’-principe moet iedereen in staat zijn tokens te creëren die passen bij wat er wordt gevraagd. De oplossingen die geboden worden moeten chain-agnostisch zijn.

Dat houdt in dat de oplossingen zich niet toespitsen tot één chain, de uitgever en de token moet in het begin openstaan voor alle blockchains. ”De eindgebruiker hoeft niet eens te weten weke blockchain er daadwerkelijk gebruikt wordt”, zegt Gray.

Lees meer over:
adoptieEthereumMicrosoft

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...