Microsoft test AI-tool voor het doorzoeken van audio- en video-inhoud

896 totale weergaven

De nieuwste Windows 11 Insider build hint naar een aankomende functie genaamd “Intelligent Media Search”, waarmee gebruikers hun audio- en videobestanden kunnen doorzoeken met behulp van AI-gestuurde transcriptie.

Intelligent Media Search in Windows 11

Microsoft test een nieuwe functie genaamd “Intelligent Media Search” in de nieuwste Windows 11 Insider Build 27695. Deze tool is bedoeld om audio- en video-inhoud doorzoekbaar te maken door gesproken woorden om te zetten in tekst, zodat gebruikers snel specifieke informatie kunnen vinden in hun mediabestanden.

Hoe het werkt

Zodra de functie is ingeschakeld, zal Windows alle audio- en videobestanden op het apparaat scannen en indexeren, waarbij gesproken inhoud wordt omgezet in tekst. Deze tekst is vervolgens doorzoekbaar, waardoor het gemakkelijker wordt om specifieke zinnen of onderwerpen te vinden in grote mediabibliotheken.

De functie vereist het downloaden van een AI-model om het transcriptieproces af te handelen en gebruikers krijgen een melding zodra het indexeren is voltooid.

Privacy zorgen

Hoewel deze functie ontzettend handig kan zijn voor contentmakers en professionals, heeft het ook zorgen over de privacy opgeroepen. Net als de controversiële “Recall” functie, die gebruikersactiviteiten logt, zou Intelligent Media Search mogelijk gevoelige of privébestanden kunnen scannen.

Microsoft heeft verklaard dat de functie optioneel zal zijn, waarbij gebruikers toestemming moeten geven voor de installatie van het AI-model en de toegang tot hun bestanden.

Mogelijke release en beschikbaarheid

Op dit moment is Intelligent Media Search alleen beschikbaar voor geselecteerde leden van het Windows Insider programma. Microsoft heeft niet bevestigd of en wanneer deze functie beschikbaar zal zijn in de openbare versie van Windows 11.

Er wordt ook gespeculeerd dat het exclusief zal zijn voor Copilot+ PC’s, die zijn uitgerust met de benodigde hardware om AI-modellen lokaal te draaien.

 

Lees meer over:
AIintelligent mediaWindows

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....