Elon Musk maakt zich zorgen over inflatie en discussieert over bitcoin met Michael Saylor

Elon Musk maakt zich zorgen over inflatie en deelt de situatie bij Tesla en SpaceX die er normaal gesproken qua inkoop en logistiek beter voorstaat. Met name grondstoffen- en transportprijzen gaan omhoog voor de bedrijven van Musk.

Voor ons is het natuurlijk interessant om na te denken over de impact hiervan op bitcoin. Gaat bitcoin zich gedragen als een veilige haven of kiezen mensen ervoor om bitcoin te verkopen om hun verplichtingen te dekken?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Michael Saylor reageert op Musk

Het duurde niet lang voordat Michael Saylor van zich liet horen en reageerde op de vraag van Musk. Saylor is ervan overtuigd dat de inflatie in de Verenigde Staten de komende tijd doorzet naar nieuwe all-time highs.

In theorie is bitcoin dan een oplossing, vanwege de absolute schaarste van 21 miljoen eenheden. "Zwakke valuta zullen omvallen en de kapitaalvlucht van cash, schulden en waardeaandelen naar schaarse beleggingen als bitcoin zal intensiveren." Aldus Saylor in reactie op Musk.

Musk reageerde daar vervolgens op Muskiaanse wijze op met de woorden: "Het is niet geheel onvoorspelbaar dat jij tot die conclusie zou komen." Hoewel wij dezelfde lezing hebben als Saylor, kunnen we Musk hier niet ongelijk geven.

Al is het jammer dat hij een beetje cynisch blijft reageren op de bitcoin-opmerkingen van Saylor en in het algemeen niet enorm positief is over bitcoin. Het huidige macro-economische klimaat bewijst toch zeker dat bitcoin waarde heeft.

Beleggingsadvies van Elon Musk

Als iemand Musk nu om advies zou vragen, dan adviseert hij mensen om in fysieke dingen als huizen te investeren of aandelen van bedrijven waarvan ze denken dat ze goede producten maken, in plaats van dollars op het moment dat de inflatie hoog is.

Verder geeft hij aan zijn bitcoin, ether en doge nog steeds in bezit te hebben en niet van plan te zijn om daar ook maar iets van te verkopen. Wat we daar precies van moeten denken is lastig te zeggen.

Musk lijkt op dit moment niet geïnteresseerd om meer te kopen, maar verkoopt ook niet. Ergens moet hij dan nog wel vertrouwen in bitcoin hebben, maar overtuigend is het niet.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....