MicroStrategy blijft bitcoin sparen: $489 miljoen aan BTC erbij

MicroStrategy heeft vandaag 13.005 Bitcoin bijgekocht tegen een gemiddelde aankoopprijs van 37.617 dollar per stuk.

MicroStrategy koopt weer bij

Hiermee brengt het bedrijf van ceo Michael Saylor het totaal aan bitcoin op de bedrijfsbalans op ruim 105.000 bitcoin. Tegen de actuele marktprijs is dat een bedrijfsvermogen van ~3,4 miljard dollar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als beursgenoteerde firma aan de Nasdaq is het IT-bedrijf verplicht om bitcoin aankopen bij de toezichthouder SEC aan te geven.

CEO Michael Saylor laat het nieuws via Twitter weten. Tegen de huidige marktprijs van ~$32.600 staat de firma met haar bitcoin opkoopprogramma nog steeds op winst, want de gemiddelde aankoopprijs is $26.080. Belangrijk want de net gekochte stack staat namelijk op verlies.

De markt staat onder druk omdat China in haar lokale markt ingrijpt. Miners moeten uit het land verhuizen omdat ze teveel groene stroom consumeren en bitcoin handelaren mogen géén gebruik meer maken van banken of betaalverwerkers. Dat nieuws zorgt voor paniek en angst in de markt, waardoor de prijs zakt.

Bedrijven als MicroStrategy zien echter in bitcoin een kans om hun valutabalans te diversifiëren. Met name bedrijven met veel kasmiddelen onder hun hoede, behoren tot de kanshebbers om een klein percentage in het digitale goud om te wisselen.

Bedrijven zoals MicroStrategy (105.085 BTC), Tesla (42.902 BTC) en Square (8.027 BTC) houden bitcoin als hedge asset op hun balans, net zoals ervaren investeerders en miljardairs Paul Tudor Jones en Stanley Druckenmiller.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...