MicroStrategy blijft meer bitcoin kopen in 2022

837 totale weergaven

Het veelbesproken MicroStrategy gaat ook in 2022 meer bitcoin
kopen. Dat zegt financieel directeur Phong Le in een interview met The Wall Street Journal.

Tegenover de zakenkrant zegt Le dat het onduidelijk is of het bedrijf méér bitcoin gaat kopen in vergelijking met 2021.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op 29 december 2021 had de ICT-dienstverlener circa 124.391 bitcoin op zijn bedrijfsbalans, blijkt uit een bekendmaking bij de Securities and Exchange Commission.

Recentelijk is MicroStrategy op de vingers getikt door de SEC vanwege de mistige boekhouding omtrent hun bitcoins. De beurswaakhond vindt dat het bedrijf in zijn boeken transparanter moet rapporteren over de koersschommelingen (in dollars).

Le schreef afgelopen september een publieke brief waarin hij stelt dat een duikeling van bitcoin en daarmee een scherpe correctie van de bedrijfsbalans kunnen afleiden van de algemene bedrijfsresultaten.

Met andere woorden: men is angstig dat beleggers het aandeel MicroStrategy verkopen vanwege malaise op de bitcoin markt.

Een scenario dat enigszins uitkomt de afgelopen maanden, getuige de duikeling van het aandeel MSTR. Ook de aandelen van andere beursgenoteerde bitcoinbedrijven, met name miners, dalen.

MicroStrategy blijft meer bitcoin kopen in 2022

De bitcoinbalans van MicroStrategy staat overigens nog steeds in de plus, blijkt uit data van bitcointreasuries.net. Ze hebben voor 3,75 miljard dollar aan bitcoins ingeslagen, maar de marktwaarde ligt nog op de 4,5 miljard dollar (+20%).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...