MicroStrategy heeft $4,5 miljard aan Bitcoin maar wil méér

MicroStrategy heeft op moment van schrijven 4,5 miljard dollar aan Bitcoin. Maar ze willen nog méér kopen, zo maakt de beursgenoteerde firma bekend in een begeleidend statement.

MicroStrategy wil méér Bitcoin

De aanbieder van clouddiensten heeft nu 90.531 Bitcoin op haar bedrijfsbalans staan, nadat het deze week voor ruim 1 miljard dollar aan BTC heeft ingeslagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het totaal aantal BTC onder de vleugels van het bedrijf zijn gekocht voor ruim 2,1 miljard dollar. Tegen een gemiddelde aankoopprijs van $23.985 per Bitcoin. Deze strategie werpt zijn vruchten af, want deze stack is inmiddels ruim 4,5 miljard dollar waard, ruim een verdubbeling van het ingelegde bedrag.

En dat smaakt blijkbaar naar méér, want in een verklaring zegt CEO Michael Saylor dat ze nog niet klaar zijn met kopen.

“We gaan door het onze strategie om Bitcoin te kopen als alternatief voor overtollige dollars. We zullen regelmatig nieuwe aandelen – en obligatie-uitgiftes doen om daarvoor kapitaal aan te trekken”.

Tot nu heeft Saylor twee keer een obligatie-uitgifte gedaan om de aankoop van nieuwe BTC te financieren. Aandeelhouders kopen de obligaties op, omdat ze anticiperen op een stijgende koers van het aandeel $MSTR zodra het concern meer Bitcoin koopt.

Lees meer over:
MicroStrategy

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...