MicroStrategy kan $500 miljoen extra ophalen om bitcoin te kopen

1180 totale weergaven

MicroStrategy kan $500 miljoen aan aandelen verkopen om meer bitcoin in te kopen. Het Amerikaanse softwarebedrijf zet sinds 2020 vol in op BTC. En ze lijken nog niet et willen stoppen.

Het gaat om ‘Class A-aandelen’. Dat is te lezen in een nieuwe prospectus. Het is veruit de meest uitgegeven vorm van aandelen voor een Amerikaans bedrijf dat op een beurs te vinden is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onder leiding van Michael Saylor startte MicroStrategy om zoveel mogelijk bitcoin te vergaren. Het bedrijf heeft inmiddels 130.000 BTC bemachtigd. Dat doen ze via cash, maar ook met aandelenuitgiftes of leningen.

De opbrengsten van de aandelen kúnnen gebruikt worden om BTC te kopen. Het is nog niet duidelijk of er niet wat anders wordt gedaan met het geld. MicroStrategy houdt die opties ook open.

Saylor is inmiddels geen CEO meer. Hij is nu voorzitter van het investeringscomité. Hijft blijft dus actief binnen het bedrijf. Onder leiding van Phong Le verandert er in principe niets aan hun strategie: hij gaf eerder aan dat ze bitcoin willen vasthouden voor de lange termijn.

Ook de prospectus verklapt de stratgie: “We hebben geen specifiek doel gesteld voor de hoeveelheid bitcoin die we willen vasthouden, en we zullen de markt blijven volgen om te bepalen of we aanvullende financieringen moeten aangaan om extra bitcoin te kopen.”

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...