MicroStrategy koopt voor $347 miljoen aan bitcoin

MicroStrategy, een Amerikaans softwarebedrijf, koopt opnieuw voor miljoenen aan bitcoin. Het bedrijf koopt 12,333 Bitcoin (BTC). Dat kostte ze ongeveer $347 miljoen met een gemiddelde prijs van $28,136 per Bitcoin.

In juni 2023 heeft MicroStrategy een indrukwekkend totaal van 152,333 BTC in bezit. Deze investering, die over de jaren heen is gedaan, heeft het bedrijf ongeveer $4.52 miljard gekost, met een gemiddelde aankoopprijs van $29,668 per bitcoin.

MicroStrategy is één van de meest prominente institutionele beleggers in bitcoin. Het bedrijf, onder aanvoering van mede-oprichter Michael Saylor, heeft herhaaldelijk zijn geloof in de langetermijnwaarde van bitcoin uitgedrukt. MicroStrategy was één van de eerste grote bedrijven die bitcoin op hun balans opnamen, en ze hebben hun investeringsstrategie sindsdien niet gewijzigd.

Het bedrijf heeft consistent aangegeven dat het bitcoin als een superieur bezit ziet, een 'digitaal goud' dat waarde opslaat te midden van inflatie en economische onzekerheid.

Critici hebben echter vraagtekens gezet bij de agressieve Bitcoin-strategie van MicroStrategy. Sommigen vragen zich af of het bedrijf te veel risico neemt door zo'n groot deel van zijn vermogen in een volatiele en nog steeds relatief nieuwe activaklasse te investeren.

Ondanks de kritiek blijft MicroStrategy echter sterk geloven in de toekomst van bitcoin. Met hun nieuwste aankoop laten ze eens te meer zien dat ze bereid zijn om hun geld te investeren waar hun overtuiging ligt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...