Tweede grootste bank VS koopt plots enorm veel aandelen van bitcoin bedrijf MicroStrategy

Grote banken en financiële instellingen in de VS lijken hun blootstelling aan bitcoin via MicroStrategy te vergroten. Met name Bank of America heeft veel MSTR-aandelen opgekocht, zo blijkt uit openbare documenten.

‘Bitcoinaandelen’

MicroStrategy heeft 140.000 bitcoin uit de markt gekocht met haar kasreserves (en uitgegeven schuldpapieren), waardoor het MSTR-aandeel steeds meer de prijs van bitcoin is gaan volgen.

Omdat er nog altijd geen spotmarkt ETF’s is goedgekeurd in de Verenigde Staten, gebruiken investeerders het ook wel als een verkapte investering in bitcoin zelf.

Drie beleggingsreuzen, namelijk BlackRock, Bank of America en Fidelity, hebben samen meer dan $200 miljoen in de aandelen van MicroStrategy geïnvesteerd. Met name Bank of America is de laatste weken bijzonder koopdriftig.

Bank of America, de op een na grootste bank in de VS met een waarde van meer dan $200 miljard en met meer dan $3 biljoen aan activa onder beheer (AUM), gaf $59,5 miljoen uit om haar belang van 2,3% in het bedrijf van Michael Saylor te verstevigen.

Op het totaal is het een nihil bedrag, maar vergeleken met de eerdere investeringen is het een groei van bijna 50.000%. Ook Fidelity heeft veel aandelen bijgekocht, waardoor ze nu 1% van de MSTR-aandelen in handen hebben.

Bank of America stormt top 5 in van aandeelhouders van bitcoin bedrijf MicroStrategy

Fidelity heeft een beleggingsportfolio van $4.500 miljard. Met een investering van $25 miljoen voor een belang van 1% in MSTR is ook dit geen extreem bedrag. Maar toch is het opvallend: zowel BoA en Fidelity vergroten vanuit het niets ineens hun blootstelling aan het bitcoinbedrijf.

Tot slot heeft BlackRock momenteel 6,24% van de aandelen in handen. De grootste vermogensbeheerder van de wereld met $10.000 miljard aan beheerd vermogen wil een eigen bitcoin ETF/Trust op de markt zetten, zo maakte het bedrijf gisteren kenbaar aan de SEC.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!