Bitcoin update: koers veert iets op naar $23.700

Bitcoin update: koers veert iets op naar $23.700

De bitcoin koers is de nieuwe maand positief begonnen met een stijging van circa 2.5%. De lagere tijdbestekken trekken voorzichtig bullish bij, wat de kans op verdere koersstijgingen in de komende dagen groter maakt.

De bitcoin koers staat momenteel op 23,743.52USD. We bespreken in deze update de belangrijke prijsniveaus voor de komende dagen op verschillende tijdsbestekken van laag naar hoog.

Bitcoin (BTC) 30-minuten grafiek

In de vorige update hebben we besproken dat we eerst een teken van kracht wilden zien op dit lage tijdsbestek, alvorens we eventueel tot actie over zouden gaan. Het heroveren van de 200 MA’s was voor ons een eerste teken van kracht waar we naar op zoek waren.

In een ideale wereld zouden we het liefst een duidelijke uitbraak boven de 200 MA’s zien, al dan niet opgevolgd door een bullish retest. Maar zo werkt het helaas in de praktijk niet altijd. Tenslotte kregen we in plaats van een overtuigende uitbraak te maken met choppy prijsactie, waarbij de koers rond stuiterde vlak onder en dan weer vlak boven deze voortschrijdende gemiddelden.

Desalniettemin blijft de manier waarop wij de afgelopen dagen de markt benaderd hebben overeind. We wisten dat de bullish trend op de hogere tijdsbestekken (dag en 4 uur) nog altijd intact was. Zolang we geen teken van kracht zouden zien op de lagere tijdsbestekken bestond er altijd nog een reëel risico dat de bullish trend op hogere tijdsbestekken bearish doorbroken zou kunnen worden. Nu we op de lagere tijdsbestekken tekenen van kracht zien is dat risico nu een stuk kleiner geworden.

Mocht jij de afgelopen dagen een positie hebben ingenomen en je wenst niet al teveel risico te nemen, hebben we ook een duidelijk invalidatiemoment op nog geen 3% onder de huidige koers. Namelijk wanneer we de 200 MA’s verliezen als trendsupport in combinatie met een lower low onder de recente low van $23.000.

Bitcoin koers analyse: prijs veert op naar $23.700

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

In de vorige update leken de 200 MA’s op dit tijdsbestek niet heel erg relevant te zijn, maar sinds kort lijkt de koers ze nu meer te respecteren.

Zolang we handelen boven de 200 MA’s zijn er eigenlijk geen bearish argumenten te vinden. Dit valt samen met wat we eerder gezegd is; het terugwinnen van de 200 MA’s (30 min) en een terugkeer in de kleinere prijsrange, betekent waarschijnlijk dat we voor nu een boden gevonden hebben.

Vanaf hier kunnen we op zoek naar een higher high op de hogere tijdsbestekken, die als het lukt ergens boven de $25.000 gevormd moet gaan worden.

Bitcoin koers analyse: prijs veert op naar $23.700

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Ons interessegebied aan de bovenkant van de grote prijsrange in combinatie met trendsupport van de 200 MA’s hebben exact gedaan wat we van support mogen verwachten.

Zolang zowel lage als de hoge tijdsbestekken een overwegend bullish beeld laten zien houden we dus rekening met een verdere stijging richting $25.000 in de komende dagen. De situatie veranderd drastisch op het moment dat we de 200 MA’s op dit tijdsbestek verliezen en we te maken krijgen met een breuk in de huidige bullish markstructuur. De recente higher low bevindt zich overigens vlak boven de 200 EMA.

Als dat gebeurt, is er voor ons geen reden meer om overdreven bullish te zijn vanuit een trend-standpunt. In het meest bearish scenario zouden we zelfs terug kunnen keren in de voormalige vijf maanden lange prijsrange, dus onder de $22.500. Waarbij een terugkeer in de grote prijsrange de kans op verdere daling richting mid range $20.550 en mogelijk zelfs range low $18.600 ineens een stuk realistischer wordt.

Bitcoin koers analyse: prijs veert op naar $23.700

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin koers analyse: prijs veert op naar $23.700
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan