MicroStrategy wil meer dan 129.000 bitcoin

Het zal geen verrassing zijn, maar de koopdrift van MicroStrategy is nog niet voorbij. Het beursgenoteerde softwarebedrijf heeft al meer dan 129.000 BTC in zijn schatkist.

Bitcoinholdings

Het is een maand geleden sinds CEO Michael Saylor aftrad. Maar daarbij sprak hij direct de wens uit om meer met bitcoin bezig te kunnen zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een prospectus dat vrijdag bij de SEC is ingediend, schrijft MicroStrategy dat het bedrijf een overeenkomst heeft gesloten met investeringsbank Cowen & Co. Er gaat tot $500 miljoen aan aandelen van de Class A common stock worden verkocht.

Met het geld dat daardoor in het laatje komt, gaat MicroStrategy extra bitcoin kopen, zo is te lezen. Het bedrijf waarschuwt wel voor de volatiliteit en wilde prijsschommelingen.

“Toekomstige schommelingen in de handelsprijzen van bitcoin kunnen ertoe leiden dat we bitcoin die we met de netto-opbrengst van deze offering hebben gekocht, omzetten in contanten met een waarde die aanzienlijk lager is dan de netto-opbrengst van dit aanbod.”

Wat dat betreft is dit een nieuwe uitlating. There is no second best, was de befaamde uitspraak van Saylor. Nu lijkt het bedrijf toch een slag om de arm te houden.

Toch is het bedrijf steevast van plan om alle 129.699 BTC die ze momenteel al uit de markt hebben gekocht voor de lange termijn aan te houden. Dit vertegenwoordigt momenteel de waarde van $2,7 miljard.

Verkoop?

Tot slot maakt MicroStategy in het prospectus nog even duidelijk dat ze geen plannen hebben om te gaan traden of om zich te wagen in derivatencontracten met hun bitcoin. Maar bitcoin verkopen als dat nodig is om cashflow te genereren voor “treasurybeheer en andere algemene bedrijfsdoeleinden” behoort wel tot de mogelijkheden.

Saylor komt regelmatig in het nieuws. Zo ook vorige week nog, toen de procureur-generaal van Washington D.C. de CEO aanklaagde wegens vermeende belastingfraude.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy