MicroStrategy wil $500 miljoen lenen om Bitcoin te kopen, krijgt $1,6 miljard aangeboden

MicroStrategy wil opnieuw honderden miljoenen dollars ophalen om bitcoin (BTC) mee te kopen. Het Amerikaanse softwarebedrijf is sinds 2020 bezig met zoveel mogelijk BTC sparen. De teller staat op ruim 92.000 bitcoin, maar directeur Michael Saylor is nog niet klaar.

De vervaldag voor de obligaties ligt in 2028. Goedgekeurde investeerders mogen meedoen in deze investeringsronde. Het plan voor de dollars is duidelijk: het geld gaat direct naar bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de aankondiging wordt wel gemeld dat het afhankelijk is van bepaalde voorwaarden, deze financieringsronde kan worden opgeschort. Eerder haalde het bedrijf al ruim $1 miljard op voor een soortgelijk trucje.

Ook nu is de interesse groot. Sterker nog: het bedrijf kreeg in totaal $1,6 miljard aan biedingen van investeerders.

MicroStrategy

Het gaat hier om 'Senior Secured Notes', dat is een soort lening met onderpand. Het zou investeerders meer zekerheden moeten bieden. De waardepapieren zijn na de looptijd in te wisselen voor dollars of aandelen in MicroStrategy.

Investeerders krijgen de garantie dat zij in de activa van MicroStrategy en haar dochterbedrijven mogen snuffelen als zij na het verlopen van de obligaties niet het geld krijgen waar ze recht op hebben.

MicroStrategy wil hiermee simpelweg zoveel mogelijk dollars verzamelen om om te zetten in bitcoin. Kopers gaan er vanuit dat zij in 2028 hoe dan ook hun investering (+ rente en andere beloningen) terug krijgen.

Bitcoin

Saylor en consorten hebben hun bedrijf compleet omgegooid in de loop van 2020: het is bitcoin wat de klok slaat.

De bitcoin positie staat nog dik in het groen, het bedrijf kocht haar eerste bitcoin voor een prijs van $11.111 gemiddeld. Op papier ziet het er niet altijd even goed uit voor het bedrijf. Zo leed het bedrijf $284,5 miljoen verlies in het tweede kwartaal door de grote prijsdalingen van bitcoin.

MicroStrategy kocht tot nu toe voor $2,25 miljard aan BTC. Die investeringen zijn op dit moment ruim $3,3 miljard waard. Het bedrijf lijkt echter voorlopig nog niet klaar. Saylor gebruikt zijn bedrijf in feite om dollars te lenen en daar direct bitcoin van te kopen. Dat doet hij op een schaal die je verder nog niet ziet in het bedrijfsleven.

Hoe dit op de lange termijn uit gaat pakken is onduidelijk. Een bitcoiner juicht dit ongetwijfeld toe, maar aandeelhouders van het bedrijf die niet in bitcoin geloven zullen gaan morren als de koers verder daalt. MicroStrategy is en blijft namelijk een beursgenoteerd bedrijf.

MicroStrategy wil $500 miljoen lenen om Bitcoin te kopen, krijgt $1,6 miljard aangeboden
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsMicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...