Positiever sentiment rondom bitcoin ETF’s na inflow van 1.760 BTC

De outflow uit bitcoin ETF’s in afgelopen maanden suggereerde een sterk bearish sentiment onder institutionele beleggers. Vorige week leek het tij te zijn gekeerd, en is er weer een aanzienlijke inflow van bitcoin in fondsen te zien,

Bitcoinfondsen

Een bitcoinfonds beheert de onderliggende activa voor de klanten. Als iemand een aandeel in een fonds koopt (of verkoopt), doet de fondsmanager hetzelfde met de onderliggende asset of financieel product.

De ProShares Bitcoin ETF’s zijn het populairst op de markt. Ze bieden er twee aan: BITO en BITI. Met de BITO ETF ga je als het ware long op bitcoin, terwijl de veel nieuwere BITI ETF beleggers in staat stelt te profiteren van een prijsdaling (door middel van short posities).

Het zijn de fondsen die zijn gebaseerd op de beruchte bitcoin futures. Een spotmarkt bitcoinfonds is nog altijd niet goedgekeurd door de SEC.

Volgens data van Arcane Research is er (na lange tijd) weer een aanzienlijke instroom van bitcoin in deze fondsen. Ze vangen de impact van de fondsen in één grafiek.

Positiever sentiment rondom bitcoin ETF's na inflow van 1.760 BTC

Voor BITI was er afgelopen vrijdag een outflow van 1.060 BTC. Dat was een negatief record, sinds de lancering van het fonds. Ironisch genoeg werd deze short-ETF precies gelanceerd op de dag dat bitcoin onder de $18.000 dook.

Tel daarbij op de 700 BTC die er voor BITO uit de markt werd gekocht, en de twee fondsen hadden een netto impact van 1.760 BTC. Even voor het perspectief: omgerekend komt dat neer op $35 miljoen. In de wereld van bitcoin is dat verwaarloosbaar.

Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar er lijkt vanuit institutionele hoek (bij ProShares) in ieder geval iets aan het veranderen qua sentiment.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETFfonds