Mike Alfred: ‘Investeer in beursgenoteerde bitcoin miners’

Als je het aan de populaire investeerder Mike Alfred vraagt, dan zijn beursgenoteerde bitcoin miners op dit moment een interessante industrie om in te investeren. Vaak zie je dat bitcoin miners als een soort hefboompositie op de bitcoin koers handelen. Als bitcoin met 1 procent stijgt, dan kunnen miners met wel 5 procent omhoog schieten en andersom.

Ondergewaardeerde miners

Waar bitcoin miners volgens Alfred in 2021 nog overgewaardeerd waren tijdens de bullrun, ziet hij nu het tegenovergestelde ontstaan. Vooral omdat miners in 2022 zo door het putje gingen vanwege de lastige omstandigheden op de markt, ontstond er een gevoel dat het hele onveilige investeringen waren.

Nu draait de situatie langzaam om en valt er volgens Alfred een hoop winst te behalen bij deze bedrijven. Belangrijk is dan natuurlijk wel om de goede miners uit te kiezen. Niet iedere miner zal op dezelfde wijze profiteren van een eventuele nieuwe bullmarkt van bitcoin.

Volgens de investeerder is vooral het eenvoudige business-model van de miners en het feit dat ze met een hefboom op de bitcoin koers opereren een pre voor investeringen in deze industrie. In 2023 zijn de aandelen van sommige miners alweer behoorlijk geëxplodeerd.

Hut 8 en Marathon Digital

Wat dacht je bijvoorbeeld van het Canadese Hut 8 Mining Corp, dat vanaf het begin van 2023 een plus van 127,43 procent mag opschrijven. Dat is een stijging die bijna tweemaal zo hoog is als die van bitcoin in 2023. Aan de andere kant neem je met een investering in een individuele miner wel een groter risico dan met een investering in bitcoin.

Als je investeert in een miner, dan ben je namelijk afhankelijk van het bedrijf achter het aandeel én de bitcoin koers. In het geval van een investering in bitcoin, gok je er eigenlijk alleen maar op dat de adoptie van bitcoin verder zal toenemen.

Marathon Digital is een ander voorbeeld van een bitcoin-miner die dit jaar behoorlijk door het dak gaat. Vanaf het begin van 2023 gemeten staat dit aandeel al op een plus van 140 procent. Het is lastig om te zeggen waar de bullrun voor deze bedrijven gaat eindigen, maar tot nu toe is het zeker een goede keuze geweest om dit jaar in deze partijen te investeren.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....