Mike McGlone voorspelt grote stijging van bitcoin zodra de inflatie onder controle is

Mike McGlone, de grondstoffen-expert van Bloomberg, claimt dat de bitcoin koers van 20.000 dollar vergelijkbaar is met de koers van 5.000 dollar van enkele jaren geleden. De beroemde analist heeft het idee dat het hoogtepunt van de 2017 bullrun weleens als de nieuwe prijsbodem kan fungeren.

Heeft bitcoin de bodem bereikt?

Daarmee is het woordje bodem weer gevallen en hebben we wederom te maken met een grote analist die claimt dat we in de buurt zijn van een bodem. Mike McGlone baseert zich bij zijn analyse vooral op enkele bewegende gemiddelden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"De 20.000 dollar kan weleens de nieuwe 5.000 dollar zijn", aldus Mike McGlone in zijn analyse. We zijn inmiddels zodanig afgedaald dat het hoog tijd is dat de koers weer een sprong maakt. Het sentiment is ijskoud, iedereen is doodsbang en vaak markeert dat de momenten dat de bodem is aangetikt.

Tijdens de bearmarkt van 2018 vormde de 5.000 dollar een sterke steunzone voor de bitcoin koers die in 2020 werd geheractiveerd. Hoewel bitcoin daar in 2020 een aantal keer mee in aanraking kwam, duurde het vaak niet lang voordat de koers daar weer bovenuitsprong.

Sentiment in de markt

Het huidige sentiment in de markt is als we de Fear and Greed Index moeten geloven om te snijden. Volgens Mike McGlone is vooral de Amerikaanse Federal Reserve schuldig aan de commotie die momenteel in de markt heerst.

In zijn analyse spreekt de grondstoffenman van Bloomberg onder andere over de "meest agressieve" Federal Reserve in ongeveer 30 jaar tijd. Voor de komende tijd ziet Mike McGlone het echter verrassend zonnig in voor bitcoin en verwacht hij een "grote comeback" van de koers.

"Ik denk dat de grote comeback net is begonnen. Het kan worden zoals na 1929, misschien zoals na 2008 of zoals na de crisis van 1987", aldus de analist van Bloomberg. Na de periode van hoge inflatie worden volgens Mike McGlone de assets met een bewijsbare schaarste de nieuwe koningen van de markt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....