Mike McGlone van Bloomberg voorspelt economische ramp waarna bitcoin de baas wordt

459 totale weergaven

Mike McGlone, de grondstoffenveteraan van Bloomberg, voorspelt een economisch rampscenario waarin goud, Amerikaanse staatsobligaties en bitcoin sterker dan ooit uit hun as zullen herrijzen. In een nieuw interview met Kitco News geeft McGlone aan dat hij de "grote omkering" of een diepe correctie verwacht in de aandelenmarkten en vastgoed.

De grote omkering

Overal ter wereld loopt de inflatie op en centrale banken proberen met het verhogen van de rente enigszins de rem erop te gooien. Het nadeel van die renteverhogingen is dat de economie daarmee onder druk komt te staan en dat de financiële markten daar veel pijn van voelen. Volgens McGlone moet het ergste echter nog komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Wat ik denk dat er gaat gebeuren is 'de grote omkering'. We zijn pas net begonnen. Het kan zijn zoals de nasleep van 1929, maar ik denk dat het zoals 2008 wordt of zoals de crash van 1987", aldus McGlone die een waar rampscenario voorspelt voor de wereldeconomie.

Volgens de analist gaan vrijwel alle risico-assets straks de pijn voelen. Van vastgoed in Miami en Toronto tot de aandelenmarkten. Als het aan McGlone ligt zijn we pas net begonnen en dat wordt veroorzaakt door de grootste inflatie in 40 jaar tijd, de meest zware inflatie in het leven van het merendeel van de bevolking.

Bitcoin één van de beste assets ter wereld

Als we die periode door zijn gekomen, dan verwacht McGlone dat de financiële wereld zich realiseert dat bitcoin één van de beste assets ter wereld is om vast te houden. "Dat is mijn basisscenario", aldus McGlone die extreem positief is over de toekomst van bitcoin.

"Mijn mening is dat de beste assets om vast te houden goud, langlopende Amerikaanse obligaties en bitcoin zijn. Ik denk zeker dat we teruggaan naar deflatie en de beste manier om dat te veroorzaken is een grote stijging van de prijzen om ze vervolgens compleet de grond in te laten zakken. Dat is wat we aan het doen zijn", zo spreekt McGlone over de toekomst van de economie.

McGlone verwacht dus deflatie en dat is een scenario waar het huidige financiële systeem niet opgebouwd is, maar bitcoin op de lange termijn in theorie perfect op past.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd