Mike Novogratz daagt Peter Schiff uit voor bitcoinweddenschap van $1 miljoen

Galaxy Digital CEO Mike Novogratz heeft Euro Pacific Capital CEO en goldbug eerste klas Peter Schiff uitgedaagd voor een bitcoin-weddenschap ter waarde van 1 miljoen dollar. Peter Schiff heeft zich voor de zoveelste keer negatief uitgelaten over bitcoin en Mike Novogratz is daar helemaal klaar mee.

Volgens Novogratz is het tijd dat Schiff eens achter zijn uitspraken gaat staan door er daadwerkelijk geld op te zetten. De kans dat Schiff ingaat op de uitnodiging van Novogratz is gezien zijn reacties op eerdere voorstellen echter klein.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1 miljoen dollar voor goede doel naar keuze van winnaar

De weddenschap die Novogratz voorstelt aan Schiff gaat erom dat bitcoin over een jaar een hogere waarde dan 35.000 dollar per munt heeft. Iets waar Schiff gezien zijn uitspraken niet in lijkt te geloof of, beter gezegd, er heilig van overtuigd lijkt te zijn dat bitcoin gedoemd is naar nul te zakken.

Als Schiff de weddenschap aanneemt, dan zal één van beide heren over precies 1 jaar mogen uitkiezen aan welk goed doel de verliezer 1 miljoen dollar moet doneren.

Novogratz lijkt Schiff hier echter precies mee te geven waar hij naar op zoek is. Aandacht van de bitcoin-gemeenschap door zich extreem negatief uit te laten over de toekomst van bitcoin. Iets waar menig bitcoiner maar moeilijk mee kan dealen op Twitter.

De geniale Peter Schiff

Ergens moeten we Peter Schiff wel wat spreekwoordelijke veren in zijn kont steken, want zijn manier van praten op Twitter heeft hem de afgelopen jaren enorm veel nieuwe volgers opgeleverd. Inmiddels staat de goldbug op het indrukwekkende aantal van meer dan 600.000 volgers.

Ook zijn zoon Spencer Schiff vaart mee op het 'succes' van zijn vader, want de twee vechten op Twitter geregeld gespeelde ruzies met elkaar uit. Waar vader Peter de kant van goud kiest en zoon Spencer volledig achter bitcoin staat.

Spencer Schiff is hierdoor mateloos populair onder bitcoiners en heeft zelf met inmiddels 135.000 volgers ook een behoorlijke reputatie opgebouwd op het social media platform. Veel interessants komt er niet uit, maar, toegegeven, vermakelijk is het wel.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....