Mike Novogratz herhaalt zijn voorspelling voor een bitcoin koers van 500.000 dollar

Mike Novogratz heeft opnieuw zijn steun uitgesproken voor een toekomstige bitcoin koers van 500.000 dollar. De CEO van Galaxy Digital, die aanwezig was op de Bitcoin 2022 conferentie in Miami, sprak onder andere over het toekomstpotentieel van bitcoin. Het is echter niet de eerste keer dat Novogratz een dusdanige koers voorspelt.

Bitcoin naar 500.000 dollar

Novogratz verwacht dat de koers in de komende vijf jaar richting de 500.000 dollar gaat. De zwakke economie en hoge inflatie zijn een belangrijke factor in de voorspelling van Novogratz.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Om de inflatie in te dammen wil de Federal Reserve (Fed) de rente verhogen, maar zodra het daar ook maar even mee stopt verwacht Novogratz dat bitcoin zijn opmars vervolgt.

De miljardair verwacht dat de rente met tenminste 50 basispunten omhooggaat, maar dat de Fed dit niet eeuwig kan volhouden. De rente moet weer een keer omlaag en dat is wanneer bitcoin volgens de miljardair “naar de maan” gaat.

Novogratz verwacht echter niet dat het eindigt bij 500.000 dollar. De grote voorstander van bitcoin verwacht dat de koers uiteindelijk naar 1 miljoen dollar per bitcoin gaat.

Zorgen om de Amerikaanse dollar

Het lijkt erop dat bitcoin niet de enige asset is die Novogratz bezighoudt. Ook de Amerikaanse dollar spookt vaak door zijn hoofd. “Als ik naar bed ga bid ik dat de rentmeesters van de Amerikaanse economie het niet verpesten.” Aldus Novogratz over de Amerikaanse dollar.

Als de dollar valt, dan stort volgens hem de hele Westerse wereld in en daar zit niemand op te wachten. Novogratz hoopt dat bitcoin het goed doet, terwijl de Amerikaanse dollar ook gezond blijft.

Al lijkt dat op de lange termijn een lastige kwestie, aangezien de Amerikaanse dollar met bitcoin concurreert als spaarmiddel. Over een langere tijdsperiode lijkt het onmogelijk dat dit gevecht geen absolute winnaar kent.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....