Mike Novogratz: ‘Bitcoin naar $500.000 de komende 5 jaar’

Bitcoin gaat de komende vijf jaar nog veel meer in waarde toenemen.

‘Ik zou verbaasd zijn als bitcoin géén $500.000 per stuk waard wordt de komende vijf jaar. Dan is mijn verwachting over de snelle adoptie van bitcoin als spaarmiddel niet uitgekomen’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Brok hopium van gevierde Wall Street man

Novogratz gaat in het interview met Bloomberg TV
in op de huidige situatie in de wereld. Een wereld die geregeerd wordt
door hevige inflatie en afbrokkelend vertrouwen in de democratie.

En daar is ineens een brok hopium uit de mond van de immer positieve (en opportunistische) Mike Novogratz, een gevierde Wall Street handelaar en CEO van Galaxy Digital.

Galaxy is een investeringsfonds uit New York, dat voor vermogende individuen miljoenen steekt in digitale assets zoals bitcoin en ethereum. Maar ook geld steekt in alle verticals van deze industrie: software en blockchain development, mining, trading et cetera.

Een telg uit de roemruchte en succesvolle Novogratz familie, die niet voor niets wordt vergeleken met de Kennedy familie. ‘Alles wat ze aanraken, verandert in goud’.

Einde van de dollar hegemonie

Novogratz houdt zijn toehoorders voor dat de dollar mede door de coronacrisis en het huidige Rusland Oekraïne conflict ‘nooit meer hetzelfde zal zijn’.

‘Het grootste wat de afgelopen tien jaar is gebeurd, is toen Europa en Amerika tegen Rusland hebben gezegd: die tegoeden waar jullie dachten dat die van jullie waren, die zijn niet van jullie’.

In de ogen van Novogratz gaat de wereld een onzekere toekomst tegemoet. Waarbij het niet meer als een paal boven water staat dat de dollar de wereldreservemunt is of zal zijn de komende decennia.

‘Amerika gaat niet weg, de dollar gaat niet weg. Maar je krijgt meer keuze. Je kunt kiezen voor goud en ook digitale assets horen bij dat mandje. Dat betekent dat we binnen 24 uur zijn overgestapt naar een bitcoinstandaard. Maar steeds meer mensen zeggen: ik wil een deel van mijn vermogen opslaan buiten de
soevereine munten om’.

Op de vraag in hoeverre bitcoin of andere crypto’s door Rusland worden aangewend om de economische sancties van het westen te omzeilen, is de Wall Street man klip en klaar.

‘Er is núl kans dat de Russische overheid crypto’s kan gebruiken om de sancties te
omzeilen. Galaxy Digital wordt gereguleerd door 25 (!) verschillende instanties.

De meeste
volume wordt verhandeld via beurzen, allemaal bedrijven die know-your-customer- en anti-money laundering-procedures hebben ingevoerd. (…) Bovendien, bitcoin is een openbare blockchain. We hebben wel eens een oud-medewerker van de CIA
ingehuurd om de bitcoinblockchain door te pluizen. Tien weken lang is hij in samenwerking
met alle veiligheidsdiensten bezig geweest. Zijn conclusie: als je een netwerk wilt bouwen om
criminelen te vangen dan bouw je zoiets als de bitcoin blockchain’.

Bitcoin als reddingsboei

Novogratz kan zich dan ook totaal niet vinden in de angst van politica Elizabeth Warren dat bitcoin is te gebruiken om sancties te omzeilen.

‘We bekijken het ook verkeerd. De Russische roebel is 90% in waarde verdampt de
afgelopen 10 jaar. Ook de Turkse lira is geïmplodeerd. Bitcoin is juist een reddingsboei voor mensen die in economieën leven met hoge inflatie. We moeten juist blij zijn dat Russen hun vermogen in bitcoin
kwijt kunnen zonder helemaal blut te raken door waardeloze roebels’.

Op de vraag of bitcoin een massaal betaalmiddel wordt, gaat Novogratz niet specifiek in. Hij ziet bitcoin vooral als een ‘store of value’, als oppotmiddel. Hij zegt letterlijk in het interview:

“Everyone has a human right to have the fruits of their labor stored somewhere.”

Kortom, het is mensenrecht om de vruchten van je arbeid te beschermen tegen inflatie door middel van bitcoin.

Novogratz: ‘Als jij je nationale munt niet meer vertrouwde, dan stopte je je geld in diamanten en
goud. Nu is er met bitcoin de eerste digitale versie daarvan’.

Tenslotte wordt hem ook nog gevraagd welke prijsprognose hij voor de komende jaren voor zich ziet.

‘Ik zie momenteel bitcoin geen agressieve move naar boven maken. Bitcoin is een narratief met een community van 150 miljoen mensen. De meeste mensen blijven daarin. Het is het achtste grootste land ter wereld. Maar om nieuwe mensen in die community, dan is het lastig als hun huis in de fik
staat. Er is nu geen mindset om meer risico te lopen.

Prijs van $500.000

Godzijdank zal de huidige oorlog eindigen en krijgen we als markt het besef dat het beleid van de Federal Reserve is ingeprijsd. Dan verwacht dat er in de markt weer een nieuw equilibrium als springplank voor de volgende run. (…)

Dit jaar verwacht ik nog weinig vuurwerk met een range tussen $30.000 en $50.000 met een risico naar de bovenkant. Maar als over vijf jaar bitcoin niet op $500.000 staat, dan had ik het mis wat
betreft de adoptie ervan. Want wij zien bij Galaxy sinds vorig jaar een adoptiecyclus die juist versnelt. Zoveel
sneller dan wat het internet deed in de jaren negentig.
Ik zie dat het viraal gaat, overal, van het het Midden-Oosten tot pensioenfondsen in
Amerika’.

Of de prijsvoorspellingen van Novogratz echt uit gaan komen, is natuurlijk één groot vraagteken. De prijsontwikkeling van bitcoin is de komende decennia van tal van factoren afhankelijk, dus het is lastig voorspellen wat hiervan de waarde zal zijn.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.