Miljardair Tudor Jones is veel minder positief over bitcoin

Hedgefondsmanager Paul Tudor Jones is ineens een stuk minder positief over bitcoin. De miljardair die de afgelopen jaren erg fan leek te zijn van de grootste cryptovaluta, vindt het nu minder aantrekkelijk vanwege het onvriendelijk regelgevingsbeleid in de VS.

Andere tijden

Ook verwacht Tudor Jones de komende tijd weer lagere inflatie, wat de noodzaak voor bitcoin kleiner maakt. Hij vertelt bij CNBC's Squawk Box zijn verhaal over de huidige markt:

"Bitcoin heeft echt een probleem, want in de Verenigde Staten is het hele regelgevende apparaat ertegen."

In de afgelopen jaren was het verhaal van Tudor Jones wel anders. In 2021 noemde hij het een geweldige diversificatie van een beleggingsportfolio, met een allocatie van maar liefst 5%. Een jaar ervoor vergeleek hij het nog met een Apple-aandeel in 1980. Afgelopen twee jaar was Jones fan van bitcoin als hedge tegen inflatie.

Maar na de gebeurtenissen van 2022, met de dramatische ineenstorting van FTX in november als dieptepunt, zijn Amerikaanse regelgevende instanties wat agressiever geworden ten opzichte van de cryptomarkt.

De Securities and Exchange Commission (SEC) dreigt zelfs met juridische stappen tegen de beursgenoteerde exchange Coinbase.

Dit zorgt er voor dat de hedgefondsmanager ook voorzichtiger is. Hij richt zich vooral op contant geld als "place to be" en heeft binnen zijn portfolio's een "klein" plekje voor bitcoin. Toch legt hij het zeker niet aan de kant.

"Ik heb nog nooit zo lang aan een activa vastgezeten", zo reageert de investeerder op de reactie dat hij bitcoin vasthield toen de prijs van $9.000 tot $69.000 en weer terug naar $29.000 ging:

"Bitcoin is het enige waarvan mensen de supply niet kunnen aanpassen. Ik blijf erbij. Ik zal altijd een klein deel vasthouden als diversificatie."

"Het spel voor bitcoin als inflatie-hedge is echter wel voorbij."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws