Miljoenenfonds Jeff Booth investeert in bitcoinapp Relai

Het Zwitserse bitcoinbedrijf Relai is gewaardeerd op 20 miljoen dollar in een nieuwe financieringsronde. In een recente ronde is er 4,5 miljoen dollar aan vers investeringsgeld opgehaald.

Het investeringsfonds Ego Death Capital van de bekende bitcoindenker Jeff Booth is leading in deze ronde, samen met Lightning Ventures, Redalpine, Fulgur Ventures en enkele anderen.

Medeoprichter en CEO Julian Liniger vertelt aan The Block dat Relai nu is gewaardeerd op 20 miljoen dollar. Relai haalde eerder 3 miljoen dollar in eerdere financieringsrondes. De nieuwe ronde brengt de totale financiering tot nu toe op $ 7,5 miljoen.

Relai is in 2020 opgericht door Liniger en Adem Bilican in Zwitserland en hun voornaamste product is een mobiele app om bitcoin te kopen. Ook Nederlanders kunnen hun bankrekening koppelen aan de app en kunnen zo dollar cost averagen. Ondanks de voortdurende cryptowinter zegt Liniger dat Relai maand-op-maand met meer dan 10% is gegroeid en in het eerste kwartaal van 2023.

Ze hebben naar eigen zeggen nu 60.000 actieve gebruikers verspreid over Europa en er is nu ruim 100 miljoen dollar in bitcoin gestoken via hun app. Vanaf het tweede kwartaal gaat het platform commissievrije handel introduceren, komt er een white-label product waarmee fintechbedrijven fiat-naar-bitcoinhandel kunnen aanbieden, en ook komt er een lightningnetwerk-integratie aan.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...