Bitcoin mining moeilijkheidsgraad stijgt 4,7%

De moeilijkheidsgraad van Bitcoin voor mining is gestegen met 4,68% en bereikte een recordhoogte, aangezien de hashrate van het netwerk is blijven stijgen.

Het is een automatische kalibratie van het bitcoinnetwerk, gebaseerd op de bloktijd van de voorgaande 2016 blokken. Circa elke twee weken volgt er een aanpassing.

De moeilijkheidsgraad komt uit op 39,35 biljoen op blokhoogte 774.144, na een stijging van 10,26% bij de vorige aanpassing op 16 januari 2023. Bitcoin minen was toen moeilijker dan ooit.

De huidige moeilijkheidsgraad van bitcoinmining ligt bijna 48% hoger dan op 21 januari 2021, toen de moeilijkheidsgraad 26,64 biljoen bedroeg.

De rekenkracht van het netwerk, een maatstaf voor de rekenkracht die door miners wordt gebruikt, bedroeg maandag ongeveer 311 exahashes per seconde, vergeleken met 274,69 exahashes op 16 januari, zo blijkt uit gegevens van BTC.com.

De winstgevendheid van Bitcoin-mining bedroeg in de afgelopen 24 uur $0,074 per terahash per seconde, een daling ten opzichte van $0,185 ten opzichte van een jaar geleden, zo blijkt uit gegevens van BitInfoCharts.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.