Minder liquiditeit op Bitcoin beurzen: aantal BTC op laagste punt in 3 jaar

De interesse in bitcoin (BTC) groeit gestaag. Beurzen bereiken nieuwe recordvolumes in dollars, maar er is iets opmerkelijks aan de hand. Er staat steeds minder BTC bij beurzen.

Het aantal bitcoin bij beurzen staat op het laagste punt in 3 jaar. Sinds de start van 2021 wordt er steeds meer geld opgenomen volgens data van Glassnode.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin bij een beurs

Je bitcoin opslaan is een belangrijk onderdeel van het meedoen in het spelletje. De makkelijke optie is het laten staan bij een beurs of andere partij. Je hebt dan echter wel te maken met een aantal grote nadelen.

Je bent niet de baas over je eigen geld en je bent dus afhankelijk van iemand anders. En dat terwijl je makkelijker dan ooit je eigen spaargeld kunt beheren.

Er is staat nu zo'n 2,3 miljoen BTC bij beurzen. De laatste keer dat deze cijfers zo laag waren was in 2018. De prijs stond toen rond $7.400. De prijs staat nu rond $50.000 (!). Toch lijken minder mensen geneigd te verkopen.

Als je weet wat je doet is het veiliger om zelf je private keys te beheren, ook is er een groter risico dat je snel verkoopt als je geld laat staan bij een handelsplatform.

Tussen 23 februari en 2 maart werd er zo'n 52.900 BTC (ter waarde van ~$2,7 miljard) opgenomen bij de grootste beurzen.

Bitcoin sparen

Je haalt in de regel je bitcoin niet bij een beurs vandaan om het vervolgens weer snel te willen verkopen. Ondanks de recente prijsactie besluiten veel mensen hun geld weg te halen bij beurzen.

Zo'n 57% van alle bitcoin staat al een jaar stil. De prijs steeg de afgelopen maanden flink, maar een grote groep is hier blijkbaar niet van onder de indruk.

Lees meer over:
data

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...