Miners sparen 5.000 Bitcoin (BTC) ondanks recordprijzen

Bitcoin miners accumuleren het digitale goud. Sinds begin februari spaarden mining bedrijven ~5.000 Bitcoin (BTC), omgerekend 285 miljoen dollar tegen de huidige marktprijs.Dat blijkt

Miners sparen hun bitcoin

Het is een bekend verhaal: de koers van BTC is geëxplodeerd sinds eind 2020. Diverse records zijn sinds het breken van $20.000 weer gevestigd. Lucratieve business voor miners, die voor elk nieuw block 6,25 verse BTC in ontvangst nemen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met aftrek van hun kosten zoals elektriciteit, onderhoud en personeel, houdt men een leuke winst over. Waarom kiezen miners voor accumulatie? Ze wachten simpelweg op een hogere prijs in de huidige bullmarkt.

Glassnode concludeert ook dat sinds medio maart het aantal transacties van miners naar exchanges met 40% is afgenomen. Terwijl het aantal BTC op hun balans sinds eind maart juist is toegenomen.

Januari was een echte verkoopmaand, maar in de maanden februari en maart kozen de mining bedrijven een andere strategie. Dit terwijl de prijs wel opliep.

Volgens CTO Rafael Schultze-Kraft van Glassnode zijn er diverse indicatoren die staven dat miners niet verkopen. De verse gedolven munten ('unspent supply') in de wallets van miners wisselen niet van adres. Sinds begin februari is het aantal niet verstuurde munt toegenomen naar 5.000 stuks.

Miners sparen 5.000 Bitcoin (BTC) ondanks recordprijzen


Munten die niet verstuurd zijn uit miners' wallets: Glassnode

De 5.000 BTC komen bij een indrukwekkend totaal van 1,765 miljoen BTC, die zijn te classificeren als 'unspent supply'.

Transacties naar beurzen

Ook transacties van miners' wallets naar beurzen is sterk gedaald de afgelopen weken. Het 30-daagse gemiddelde zakte van 450 BTC naar 275 BTC op donderdag.

Miners sparen 5.000 Bitcoin (BTC) ondanks recordprijzen

BTC transacties van miners' wallets naar beurzen, 30-daagse moving average (bron: Glassnode)

Volgens Schultze-Kraft leggen deze bedrijven een 'sterk fundament' onder de bitcoin prijs, met nieuwe records in rekenkracht én de moeilijkheidsgraad.

Het is geen verrassing dat de inkomsten van miners sterk zijn gestegen: ~300% in de plus de afgelopen 12 maanden. Ze zijn goed voor 50 miljoen dollar per week, terwijl dit gemiddelde nu zelfsbijna op 60 miljoen dollar ligt.

"Miners hebben simpelweg geen prikkel om te verkopen momenteel. Verkoop of capitulatie is niet aan de orde", aldus de analist.

Bitcoin mining aandelen

Ook beursgenoteerde mining bedrijven in Amerika doen goede zaken op de beurs. De afgelopen 12 maanden zijn de aandelen van met 5.000% (!) gestegen. Dit terwijl de spotprijs van bitcoin met 900% toenam het afgelopen jaar.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
mining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...