Miners verdienden dit jaar al $15 miljard aan Bitcoin

Volgens het data-dashboard van The Block Research verdienden Bitcoin miners dit kalenderjaar meer dan $15 miljard.

Inkomsten voor miners

Volgens schattingen haalden ze daarmee 206% meer in het laatje dan precies dezelfde periode een jaar geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zoals onderstaande grafiek laat zien, lag de piek qua geschatte inkomsten voor miners in maart. Destijds brachten ze zo’n $1,75 miljard in kas met hun ronkende rigs. Een (relatief gezien) aanzienlijk deel hiervan was afkomstig van transactiekosten, namelijk $167 miljoen.

Ook niet onbelangrijk: de prijs van bitcoin stond toen erg hoog. Dit is dan ook de belangrijkste factor voor de groei, ten opzichte van vorig jaar.

Ook is duidelijk te zien dat de inkomsten uit transactie fees erg laag zijn. Tijdens de piek van 2017 en ook begin dit jaar, betaalde men gemiddeld hogere kosten om een betaling in de blockchain te krijgen.

De laatste maanden is het opmerkelijk rustiger in de mempool. De adoptie van onder andere Lightning (en SegWit door blockchain.com) lijken hier debet aan te zijn. Ook lijkt de retailmarkt zich minder in deze cyclus te bemoeien.

Miners verdienden dit jaar al $15 miljard aan Bitcoin

Wel is belangrijk om te vermelden dat dit inkomsten zijn, en het niet winst betreft. De mining farms maken hoge kosten aan met name elektriciteit en apparatuur.

Veel miners moeten dan hun bitcoin verkopen, om deze kosten te kunnen dekken. Er zijn ook mining bedrijven die deze met leningen afbetalen, zodat ze dan hun bitcoin niet hoeven te verkopen. Bekend is dat veel (Amerikaanse) mining bedrijven gewoon bitcoin op de balans aanhouden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining