Miners verkopen 8.000 bitcoin per maand

De bitcoin balansen van miners zijn sinds de afwijzing van de koers van 24.500 dollar enorm afgenomen. Miners profiteren uiteraard direct van hogere koersen, omdat zij totaal afhankelijk zijn van de verkoop van bitcoin voor hun winst. Het koersjaar van 2022 is dan ook dramatisch voor deze industrie.

8.000 bitcoin per maand in de verkoop

Op het huidige verkooptempo van miners gaat er gemiddeld ongeveer 8.000 bitcoin per maand onder de hamer. Waar miners het grootste gedeelte van de afgelopen twee jaar vooral bitcoin bewaarden, is dat nu compleet omgeslagen naar een soort verkoopgekte.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerder hoorden we berichten over het 'einde van de capitulatie van miners', maar als we deze cijfers zien, dan lijkt daar weinig van te kloppen. Hoewel een verkoopdruk van 8.000 bitcoin op maandbasis niet extreem lijkt, kan het de koers net die push naar beneden geven die het niet nodig heeft.

Het is voor deze jonge industrie te hopen dat de koersen snel weer de goede kant op bewegen. Al gebied de eerlijkheid ons te zeggen dat het er macro-economisch allemaal niet gunstig uit ziet voor bitcoin en de financiële markten in het algemeen.

Donkere wolken

Gisteren nog moest de Bank of England ingrijpen om 90 procent van de Britse pensioenfondsen overeind te houden. Waar ze aan de ene kant op de rem moeten trappen met hogere rentes om de inflatie te bevechten, moest gisteren plotseling het gaspedaal ingetrapt worden om de geldprinters aan te zetten voor de pensioenfondsen.

Het lijkt erop dat we met zijn allen in een schip zitten dat aan alle kanten lekken begint te vertonen. Centrale bankiers rennen vervolgens heen-en-weer door dat schip om overal snel duct tape op te plakken, zonder met een echte oplossing te komen. Niet dat een echte oplossing nog tot de mogelijkheden behoort, die kans is waarschijnlijk jaren geleden verkeken.

Als je de economie draaiende moet houden met steeds lagere rentes, dan kom je een keer op het punt dat het feestje voorbij is. Het begint er steeds sterker op te lijken dat het einde van het feestje nadert.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....