Ministerie van Energie van Rusland wil snel regelgeving voor bitcoin miners

Ministerie van Energie van Rusland wil snel regelgeving voor bitcoin miners

Evgeny Grabchak, de vice-minister van Energie van Rusland, stelt voor om de juridische onduidelijkheid voor cryptomining in het land uit de weg te werken. Hij wil dat er duidelijke regelgeving ingevoerd gaan worden.

Reguleren bitcoin mining

Het streven van Grabchak is in lijn met die van de meeste andere functionarissen. Nagenoeg iedereen (behalve de centrale bank van Rusland) wil de bitcoinmarkt graag reguleren. Zelfs president Poetin heeft zich positief uitgelaten over bitcoin mining.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grabchak was een van de sprekers op de eerste nationale conferentie van cryptominers in Irkoetsk. Dit is de 25e grootste stad van Rusland. Hij riep op om het regelgevingskader voor de sector zo snel mogelijk in te voeren:

"Het juridische vacuüm maakt het moeilijk om dit gebied te reguleren en duidelijke spelregels vast te stellen. Dit moet zo snel mogelijk opgelost worden."

"Als we met deze activiteit overweg kunnen, en we binnen de huidige realiteit geen opties hebben, moeten we wettelijke regelgeving invoeren en het concept van mining toevoegen aan het framework met regels."

De onderminister suggereert ook dat het verstandiger zou zijn om alles aan de regionale autoriteiten over te laten, en niet hun federale tegenhangers. Hij doelt daarmee op het de toegestane locaties voor mining farms en de eventuele energiequota die erbij horen.

"Misschien moet het worden gesynchroniseerd met de ontwikkelingsstrategieën van de regio's en de plannen van andere industriële sectoren."

Verder deelde de politicus zijn ongeloof over de moeite die het kost(te) om de exploitanten van mining faciliteiten goedkeuring te geven voor hun werk.

Bitcoin en Rusland

Al met al gaat het qua positieve regulering de goede kant op in Rusland. Na president Poetin om een eensgezinde aanpak vroeg, verklaarde vicepremier Aleksandr Novak vorige week ook dat "het redelijk zou zijn" om mining te legaliseren.

Poetin had het zelfs over concurrentievoordelen door goedkope energie ten opzichte van andere landen.

Vorige week werd ook duidelijk dat Rusland bitcoin accepteert als 'vriendelijke landen' daarmee willen betalen. Voor de vijandige naties blijven alleen goud en de roebel over als betaaloptie.

Verder is brengt het narratief van 'sanctievrij geld' bitcoin een staptje dichter bij de Russen, tot ongenoegen van de Westerse politici.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining Rusland

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties