‘Stablecoin bedrijf Circle is $4,5 miljard waard’

Circle, het cryptobedrijf achter stablecoin USDC, wil naar de beurs via een fusieconstructie met de naam Concord Acquisition Corp. Dat meldt The Block vandaag.

Circle wil naar de beurs

Binnen het fusiebedrijf, ook wel Special Purpose Acquisition Company (SPAC) genoemd, is Circle gewaardeerd op een slordige 4,5 miljard dollar. De uitgever achter de stablecoin USDC wist maar liefst 440 miljoen dollar in de markt op te halen met haar fusie - en beursplan. Onder meer Fidelity, Valor Capital Group en Marshall Wace, dat onlangs al aangaf actief te worden op de bitcoin markt, staan op het lijst met investeerders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Concord Acquisition Corp. zijn formeel gevestigd en gereguleerd zijn in Ierland en zal aan de New York Stock Exchange verhandelbaar zijn via de ticker CRCL.

Volgens Bob Diamond, bestuursvoorzitter van Concord en voormalig CEO van de Britse grootbank Barclays is Circle één van de meest aantrekkelijke namen op de cryptomarkt. Stablecoin zijn met name voor handelaren belangrijk om snel in -en uit te kunnen stappen in de cryptomarkt. Want de cryptomunten hebben één kenmerk overeen: ze zijn zéér volatiel en schommelen regelmatig in waarde.

Momenteel is er 25 miljard dollar aan USDC in de markt, en is de munt gebruikt voor transacties die samen een waarde van 785 miljard dollar vertegenwoordigen. In dat getal zit de sterk gestegen bitcoin prijs ingecalculeerd (voor transacties met het paar BTC-USDC).

Volgens CEO Jeremy Allaire is Circle ooit opgericht om 'het wereldwijde economische stelsel te transformeren via digitale munten en het open internet'. Door de beursgang krijgt men simpelweg meer kapitaal onder hun beheer om sneller uit te groeien tot een bepalend fintechbedrijf.

Allaire heeft er zelfs een uitgebreide Twitter draad aan gewijd om uit te leggen waarom een beursgang voor hen de juiste keuze is.

Saillant detail: bestaande aandeelhouders behouden ~86% van de bestaande aandelen, dus 14% van de aandelen komen op de markt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
beursgangCirclestablecoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...