Ministerie van Financiën wil jongeren waarschuwen voor risico’s van bitcoin en crypto

Ministerie van Financiën wil jongeren waarschuwen voor risico’s van bitcoin en crypto

De wereld van bitcoin en cryptocurrency zit vol met oplichters. Het Nederlandse ministerie van Financiën start met een campagne om met name jongeren te waarschuwen voor de gevaren en risico's.

Met slimincrypto.nl hoopt de overheid mensen te behoeden van grote fouten. Volgens het nieuwsbericht komen er ook korte video's op YouTube, Snapchat en Twitch. De boodschap is helder: 'jongeren wijzen op valkuilen en te mooie verwachtingen.'

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo krijg je tips om te kijken hoe betrouwbaar de partij is waar je een aankoop wil doen. Andere (voor de hand liggende) worden ook beantwoord. 'Hoe weet je wat je koopt' en 'Is het verstandig om met geleend geld crypto te kopen?'.

Minister van Financiën Sigrid Kaag laat ook een quote optekenen: "Er wordt op sociale media heel veel informatie gedeeld over crypto’s, maar financiële influencers zijn lang niet altijd neutraal en transparant. Als je eraan denkt om crypto’s te kopen, zorg dan dat je weet wat de risico’s zijn en staar je niet blind op beloofde hoge rendementen. Geef alleen geld uit dat je kunt missen en bedenk dat als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook."

Standaard adviezen die eigenlijk overal opgaan. Zeker ook online en in de wereld van bitcoin.

Een voorbeeld van een video die jongeren voorgeschoteld krijgen:

Risico's

Het is belangrijk om te beseffen dat je ook snel geld kunt verliezen in deze wereld. Iets wat niet altijd makkelijk is wanneer je gebombardeerd wordt met marketing en mooie beloftes.

Op deze website hebben we sowieso niet zoveel met crypto als begrip, en houden we het bij bitcoin. Maar ook met het investeren in BTC loop je natuurlijk risico. Naast de dagprijs heb je ook te maken met verschillende manieren van opslaan.

Iedereen die in 2022 bezig is met financiële markten weet dat het niet alleen maar in een rechte lijn omhoog gaat.

Lees meer over:
Bitcoin misdaad Nederland

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties