Moederbedrijf 21Shares haalt vers geld op en is $2 miljard waard

Het het moederbedrijf van 21Shares is meer dan $2 miljard waard. Dat wordt duidelijk na een nieuwe succesvolle investeringsronde.

Investeringsronde

21Shares is een bekende naam in de Europese markt van cryptofondsen. Het bedrijf achter 21Shares is qua naam minder bekend: 21.co. Ze hebben tal van crypto ETF’s in de markt gezet die door heen Europa aan verschillende beurzen zijn genoteerd, waaronder in Nederland bij het Amsterdamse Euronext.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een nieuwe investeringsronde is er $25 miljoen opgehaald in samenwerking met Marshall Wace. Het is de eerste keer in twee jaar tijd dat 21.co dit deed.

Naast Marshall Wace, die de kar van de investeringsronde trok, deden ook een aantal andere bedrijven mee. Enkele van hen zijn Quiet Ventures, Valor Equity Partners, Collab+Currency en ETFS Capital.

Daardoor is het bedrijf nu gewaardeerd op $2 miljard en mag het zich een ware unicorn noemen. Het is daarmee ook de grootste crypto-unicorn van Zwitserland.

Uitbreiden

21Shares gaat ook meer taken van het moederbedrijf overnemen. Zo willen ze graag uitbreiden naar het Midden-Oosten en naar enkele (nieuwe) Europese landen.

Ze waren in 2018 de eersten met een crypto exchange-traded product (HODL) voor de SIX Swiss Exchange. Het bedrijf biedt momenteel ruim 30 ETP’s aan in de hele wereld.

Onlangs kwam er in Zwitserland nog een nieuwe ETF bij. Het betreft een fonds dat zowel de prijs van bitcoin als goud volgt. Dit fonds heeft de naam 21Shares Bytree BOLD ETP en is op touw gezet in een samenwerking met digital asset manager Bytree.

In mei betrad 21Shares de Amerikaanse markt met twee verschillende particuliere fondsen. Ook willen ze in samenwerking met Ark Invest van Cathie Wood een spotmarkt bitcoin ETF uitgeven. Daar stak de SEC onlangs echter nog een stokje voor.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfonds