Monero (XMR) krijgt Ledger support

Monero (XMR) krijgt binnenkort officiële ondersteuning voor de Ledger hardware wallet, dat bevestigt hoofdontwikkelaar Riccardo Spagni in een tweet. XMR is een cryptomunt die zich met name richt op privacy.

Ontwikkelingskit

In een gesprek met de Doug Pol Podast gaf Spagni aan dat de integratie al heeft plaats gevonden: “We zijn beschikbaar op de Ledger, als je de ontwikkelingskit gebruikt. Ik heb al een aantal fouten opgelost zien worden. Hopelijk kunnen we de officiële release gelijktijdig bewerkstelligen met Monero 0.12.1.” Support voor andere hardware wallets laat voorlopig nog op zich wachten. Wel zijn er vanuit de community al voorstellen gedaan om de opslag van XMR ook op de Trezors van SatoshiLabs beschikbaar te maken

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Monero hard fork

De aankondiging komt een week na een hard fork om het netwerk te beschermen tegen een bepaald soort, zeer krachtige, ASIC-miners. Door deze fork zijn er nu ook versies van XMR’s op de markt die wél ASIC-mining toestaan, Monero Original en Monero Classic zijn daar twee voorbeelden van. Spagni vindt het belangrijk dat kleine miners ook een zinnige bijdragen kunnen leveren aan het netwerk. Een ander prominent figuur in het cryptowereldje, Vitalik Buterin, vond dit soort maatregelen niet noodzakelijk voor ‘zijn’ Ethereum.

XMR prijs

XMR heeft qua prijs nog weinig gemerkt van de aankondigingen op het gebied van hardware wallets. De prijs bleef afgelopen week rond de 167 dollar hangen op de verschillende cryptobeurzen.

Foto: Desciptive.com
Bron: Bitcoinist

Inschrijven nieuwsbrief


    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...