Monero (XMR) populair voor cryptojacking

723 totale weergaven

‘Cryptojacking’ is één van de grote problemen rondom cryptocurrency’s op dit moment. Voor het mijnen van cryptomunten is computerkracht nodig en voor het leveren van arbeid kun je kleine hoeveelheden cryptocurrency’s verdienen. Met cryptojacking infecteren hackers computers om zo in het geheim jouw pc voor hen te laten werken.

Cryptojacking als verdienmodel

Volgens een rapport van de Briste National Crime Agency (NCA) en de National Cyber Security Centre (NSSC) genaamd ‘The Cyber Threat to UK Business’ gaat cryptojacking een belangrijk verdienmodel worden. In februari werd bijvoorbeeld Tesla’s website geïnfecteerd, bezoekers werden ongewild onderdeel van het mining netwerk van Monero (XMR). Er zijn ook legitieme manieren voor website-eigenaren om gebruik te maken van cryptojacking: wanneer je jouw bezoekers netjes vraagt of zij hun computerkracht in willen zetten om jou te helpen is dat geen probleem. Zo kun je bijvoorbeeld mensen aanbieden dat ze geen advertenties meer zien als ze voor jou Monero mijnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Monero (XMR) is populair

Coinhive wordt gebruikt om websites te infecteren om Monero (XMR) te mijnen. Coinhive is een programma dat gebaseerd is op JavaScript. XMR legt al vanaf het begin de focus op privacy, hierdoor zijn betalingen en kwaadwillende moeilijk te traceren. Meer dan driehonderdvijftig websites zijn besmet. Met name websites in de Verenigde Staten kampen op dit moment met dit probleem, maar het is een wereldwijd fenomeen.

Bron: CCN
Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
moneroXMR

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...