Montenegrijnse premier was vroege investeerder in Terra

1952 totale weergaven
Terra Luna Classic

In 2022 explodeerde op spectaculaire wijze Terra, een altcoin-project met een totale marktwaarde van ruim 40 miljard dollar (als je de stablecoin meerekent). Inmiddels is de zaak tussen Terraform Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) beslecht, maar blijkt nu dat de Montenegrijnse premier Milojko Spajic een vroege investeerder in Terra was.

Montenegrijnse premier investeerde in Terra

Volgens de documenten die bij de SEC liggen investeerder Spajic 75.000 dollar in het in Singapore gevestigde Terraform labs. Daarmee kocht hij in totaal 750.000 Terra (LUNA) tokens.

Tot de openbaarmaking van de documenten claimde Spajic dat hij nooit persoonlijk investeerde in het gefaalde crypto-project. Er gingen namelijk eerder geruchten over, maar Spajic claimde dat het bedrijf Das Capital SG – waar hij destijds werkte – in Terra investeerde.

Nu plaatsen de documenten van de SEC zijn naam dus direct op de lijst van investeerders. Daaruit blijkt dat hij zelfs tot de eerste investeerders in het bedrijf behoorde. Het contract tussen Spajic en Terraform Labs dateert zelfs van 17 april 2018.

Terra veroorzaakte golf van ellende

De uiteindelijke implosie van Terra veroorzaakte een golf van ellende binnen de crypto-wereld. Veel partijen waren direct of indirect financieel verbonden aan het project. Toen bleek dat het protocol niet werkte, donderde het als een kaartenhuis in elkaar en gingen er veel grote spelers binnen de industrie failliet.

Er gaan zelfs geruchten dat de implosie van Terra uiteindelijk de dominosteen is geweest die FTX ten val bracht. Dat kunnen we achteraf misschien zien als een positieve ontwikkeling, omdat het wellicht desastreus was geweest als FTX langer met hun spelletjes had kunnen doorgaan.

Deze onthulling kan problemen veroorzaken voor Spajic, omdat hij eerder dus loog over zijn betrokkenheid bij Terraform Labs. Opvallend is ook dat Do Kwon, de oprichter van de ellende, ondergedoken zat in Montenegro op het moment dat hij moest vluchten voor de autoriteiten.

Zou Spajic daar ook iets mee te maken hebben gehad?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....