Grote Wall Street speler Morgan Stanley investeert $270 miljoen in bitcoin ETF’s

9354 totale weergaven
Morgan Stanley bitcoin ETFs

Morgan Stanley, een groot Wall Street bedrijf met $1,5 biljoen aan beheerd vermogen, heeft $270 miljoen geïnvesteerd in spot bitcoin ETF’s. Uit recente 13F SEC-deposito’s blijkt dat veel grote Amerikaanse financiële instellingen geld investeren in bitcoin via spot ETF’s.

Veel institutionele partijen investeren in bitcoin ETF’s

Deze documenten laten zien welke institutionele beleggers meer dan $100 miljoen hebben geïnvesteerd. Sinds de SEC eerder dit jaar spot bitcoin ETF’s goedkeurde, hebben beleggers gewacht op deze informatie. Onder de investeerders zijn de State of Wisconsin Investment Board, Wells Fargo en JPMorgan.

Belangrijke investering in bitcoin ETF van Morgan Stanley

De nieuwste gegevens laten zien dat Morgan Stanley $269,9 miljoen in Grayscale’s GBTC heeft geïnvesteerd. Hiermee is Morgan Stanley een van de grootste houders van GBTC, naast Susquehanna met een investering van $1,8 miljard. Met $1,5 biljoen aan beheerde activa toont deze investering dat Morgan Stanley steeds meer vertrouwen heeft in bitcoin.

https://twitter.com/BitcoinMagazine/status/1791420308009656379

Andere grote banken investeren ook in crypto

Morgan Stanley is niet de enige. Ook banken zoals JP Morgan, BNP Paribas en de Royal Bank of Canada hebben spot bitcoin ETF’s gekocht. Hoewel sommige bedrijven, zoals Vanguard, tegen bitcoin zijn, kiezen veel andere bedrijven ervoor om bitcoin te omarmen. Klanten willen profiteren van de groeikansen van bitcoin, zowel als bescherming tegen inflatie als een alternatieve investering.

Verandering in de financiële wereld ten opzichte van bitcoin

Traditionele banken die investeren in bitcoin ETF’s is een grote verandering. Morgan Stanley’s investering komt na positieve uitspraken van hun leidinggevenden over bitcoin. Hoewel het nog een klein deel van hun beheerde vermogen is, laat dit zien dat traditionele financiële instellingen de waarde van bitcoin beginnen te begrijpen.

Nu grote instellingen interesse tonen in bitcoin, maken toegankelijke ETF’s het makkelijker voor hen om te investeren. De cijfers van het eerste kwartaal laten zien dat deze grote bedrijven daadwerkelijk actie ondernemen vanwege hun groeiende vertrouwen in bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin ETFMorgan Stanley

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...