Morgan Stanley heeft exposure aan ruim 26 Bitcoin via Grayscale fonds

Morgan Stanley heeft exposure aan ruim 26 Bitcoin via Grayscale fonds

Morgan Stanley heeft dit jaar 28.000 aandelen gekocht in het Grayscale Bitcoin Trust. Dat blijkt uit een bekendmaking van de investeringsbank bij de Securities & Exchange Commission.

Morgan Stanley Europe Opportunity Fund

Het gaat om het Europe Opportunity Fund van Morgan Stanley, één van de grootste investeringsbanken ter wereld. Dit fonds investeert in Europese bedrijven zoals het Duitse HelloFresh en Puma. Maar nu blijkt dat ze ook 28.289 aandelen hebben in het Grayscale Bitcoin Trust, die ten tijde van de bekendmaking in totaal 1,3 miljard dollar waard zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In april gaf de Wall Street bank al groen licht voor drie fondsen (Europe Opportunity Fund, Institutional Fund & Insight Fund) onder haar hoede om (indirect) exposure te hebben aan bitcoin. Elk van deze drie fondsen mogen maximaal 25% van hun vermogen in bitcoin of gerelateerde producten steken.

21 miljard dollar aan bitcoin

Het Grayscale Bitcoin Trust is een manier om exposure te hebben in bitcoin zonder dat je bitcoin zelf hoeft te bezitten. Het was tot januari 2021 een populaire manier om een entree te hebben in de bitcoin markt. Door de komst van bitcoin exchange traded funds (ETF) heeft GBTC minder tractie in de markt.

Dat is ook wat analiste Lyn Alden ziet: concurrentie heeft ervoor gezorgd dat het marktaandeel van GBTC verkleind is.

Banken zoals Morgan Stanley zien steeds meer toekomst in bitcoin producten. Ook partijen zoals Goldman Sachs, JP Morgan en Citigroup, waarvan het management zich in het verleden negatief heeft uitgelaten voor BTC, breiden hun producten en diensten uit.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties