Morgan Stanley verdubbelt blootstelling Bitcoin in een van haar fondsen

Morgan Stanley heeft de blootstelling aan bitcoin weer wat uitgebreid, zo blijkt uit documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond.

Investering in Bitcoin Trust

De investmentbank is een van de vele grote financiële instellingen die onder haar klanten klanten een enorme vraag ziet naar digitale activa. Ook JPMorgan en Goldman Sachs hebben met eenzelfde trend te maken. Als vermogensbeheerder heeft Morgan Stanley $4.000 miljard in beheer.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze bieden verschillende fondsen aan voor haar klanten. Nu blijkt dat er in een aantal van deze fondsen aandelen zitten van het Bitcoin Trust van Grayscale (GBTC).

Ten eerste omvat het Europe Opportunity Fund van de bank 58.116 GBTC-aandelen. Dat is terug te lezen in een SEC-filing met daarin data over 31 juli.

Eerder dit jaar meldde het fonds nog 28.289 GBTC-aandelen te bezitten. De prijs van één aandeel staat gelijk aan ongeveer $40, zo is te lezen op Bybt. Daarmee hebben ze (indirect) $1,1 miljoen in Bitcoin geïnvesteerd, een verdubbeling ten opzichte van de vorige peildatum.

Miljoenen dollars

Het grootste fonds van Morgan Stanley met blootstelling aan Bitcoin is het zogenoemde 'Insight Fund'. Deze bestaat uit onder andere ruim 928 duizend GBTC-shares. Dat komt neer op ongeveer $37 miljoen met de huidige marktprijs.

Omdat de documenten informatie over eind juli betreffen, weten we niet wat de huidige stand van zaken is. De koers van Bitcoin staat lager en het zou ook kunnen dat de fondsen hun posities in GBTC hebben teruggebracht.

Morgan Stanley bevestigde eerder ook al dat ze onderdeel waren van investeringen van $200 miljoen in NYDIG.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!