Morning Star patroon schetst extreem bullish scenario voor bitcoin

Op basis van de prijsactie van de afgelopen maanden is het lastig om vol te houden dat bitcoin nog in een bullrun zit. Maar wat als de bulls simpelweg even op adem moesten komen en zich momenteel klaarmaken voor een nieuwe run omhoog? Op de grotere tijdsframes vormt zich momenteel een Japanse-kandelaar patroon, genaamd een Morning Star, die weleens voor de ommekeer kan zorgen waar de bulls op hopen.

Morning Star als katalysator van nieuwe bullrun?

Bitcoin zit sinds de all-time high van november 2021 in een brute bearmarkt. Minder dan dat kunnen we er niet van maken. Op het moment van schrijven heeft de koers sinds de top meer dan 50 procent verloren en ook op macro-gebied staat het er niet florisant voor.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als je de technische analyse echter enige waarde toedicht, dan gloort er mogelijk hoop aan de horizon. Op de 2-wekelijkse grafiek van bitcoin vormt zich op dit moment een Morning Start patroon. Die wijst op een mogelijk omkering van de trend.

Morning Star patroon schetst extreem bullish scenario voor bitcoin

De voorwaarde voor een Morning Start is dat we een zware neerwaartse trend doormaken, wat de bitcoin koers betreft kunnen we die in ieder geval afvinken. Het Morning Star patroon is echter een patroon dat bestaat uit drie kandelaren, waarvan de laatst nu gevormd wordt.

Zes tot tien weken van bullishness

Het Morning Star patroon bestaat uit een eerste kandelaar die zware verliezen pakt, gevolgd door een zogenaamde Doji. Een Doji is een kandelaar die laat zien dat de markt op dat moment niet weet wat het met de asset in kwestie aanmoet. Het gaat om een dunne kandelaar met lange lonten naar boven en beneden.

Die hebben we inmiddels geprint en het laatste wat we nodig hebben is een positieve kandelaar van ongeveer hetzelfde formaat als de laatste negatieve kandelaar. Lukt het om die te printen, dan is het patroon compleet en kunnen we in theorie zes tot tien weken aan bullish prijsactie verwachten.

Met een Morning Star is het goed mogelijk dat de volgende drie tot vijf kandelaren groen kleuren. Nu zijn de macro-economische omstandigheden nog altijd niet in het voordeel van bitcoin, maar wat we in de afgelopen jaren geleerd hebben is dat de bitcoin koers zich lastig laat voorspellen. Na al die koersverliezen zou het wel even goed zijn voor de bulls als het Morning Star patroon zijn waarde toont.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....