Bitcoin analyse: koers vindt weerstand bij $31.700

Bitcoin analyse: koers vindt weerstand bij $31.700

Bitcoin is de week goed begonnen met een stijging van 6% en nadert voor de tweede keer in één week cruciale weerstand. Gaat het dit keer eindelijk lukken om de trend bullish te doorbreken?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,693.37USD. We bespreken de twee mogelijke scenario’s voor de komende week. Wordt het een long- of een short positie?

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Door de stijging van vandaag nadert de koers wederom belangrijke trendweerstand van de 200 EMA. Een week geleden mislukte een eerdere poging om boven de 200 MA’s uit te komen. Op 8 april verloren we de 200 MA’s als support en volgde er een twee maanden lange downtrend. Gedurende de neerwaartse tred werden rond de 200 MA’s een aantal keer lokale toppen gevormd. Het doorbreken van een trend die de koers al twee maanden lang naar beneden duwt is absoluut niet niks.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het zou het begin kunnen zijn van een nieuwe bullish trend die zomaar een aantal weken kan gaan aanhouden. De laatste keer dat we boven de 200 MA’s uit wisten te komen was half maart in combinatie met het gebied 40.000 (zie zwarte pijl). Na een bullish retest van de MA’s volgde in de weken erna een stijging van 20%.

Bitcoin analyse: koers vindt weerstand bij $31.700

Wat we de komende uren/dagen willen zien is dat we door de 200 EMA weten heen te breken gevold door een bullish retest van de 200 EMA. Dit zou een goed instapmoment zijn voor een long positie richting het volgende weerstandsniveau, waar we straks bij de daggrafiek verder op in zullen gaan.

Het is nu nog iets te vroeg om te juichen. Het is niet ondenkbaar dat we een sterke impuls krijgen die de koers kort boven de 200 EMA weet te krijgen (wick) en vrij snel weer terugvalt onder de 200 EMA. Dit scenario zou de trigger kunnen zijn om short te gaan. Waarbij we rekening houden met een daling richting het midden van de range $29.800 en mogelijk zelfs naar de onderkant van de range $28.800.

Bitcoin analyse: koers vindt weerstand bij $31.700

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Net zoals we zojuist de 4 uurgrafiek gebruikt hebben om de dagelijkse trend weer te geven, kunnen we de daggrafiek gebruiken om de wekelijkse trend weer te geven. Wanneer de 200 EMA (4 uur) wordt teruggewonnen en de dagelijkse marktstructuur (waarschijnlijk) bullish is, kunnen we beginnen met het maken van een logische aanname van verdere koersstijgingen richting de volgende meest logische zone om de hogere tijdsbestektrend te testen.

Anders gezegd; als de 200 EMA (4 uur) wordt teruggewonnen, gaan we ervan uit dat we uiteindelijk de 200 MA’s op dit tijdsbestek gaan testen, die momenteel rond de $40.000 liggen. Maar dit geldt alleen als we de 200 MA’s weten te behouden als support.

Het daadwerkelijk testen van de 200 MA’s en het gebied rond $40.000 zou een stijging van 25% betekenen vanaf het moment dat we daadwerkelijk de 200 EMA (4 uur) hebben teruggewonnen. Dit komt overigens redelijk overeen met de eerdere genoemde stijging van 20% in maart toen we voor het laatst boven de 200 MA’s uitkwamen.

LET OP: laten we eerst afwachten of we er überhaupt in weten te slagen de 200 EMA terug te winnen, want op het moment van schrijven lijkt een eerste poging wederom te mislukken…

Bitcoin analyse: koers vindt weerstand bij $31.700

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items voor deze zomer, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
- Beach Ball | Oranje BTC strandbal

Bitcoin analyse: koers vindt weerstand bij $31.700
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties