Moslimraad Indonesië: 'Bitcoin is verboden voor moslims'

Moslimraad Indonesië: 'Bitcoin is verboden voor moslims'

Cryptocurrency's zoals bitcoin zijn verboden voor moslims, zo heeft de Nationale Religieuze Raad van Indonesië bepaald, meldt Bloomberg.

In Indonesië (273 miljoen inwoners) is 86 procent moslim en het is daarmee de grootste islamitische gemeenschap ter wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Moslimraad wil bitcoin verbieden voor moslims

Deze invloedrijke raad van religieuze leiders vindt het gebruik van cryptovaluta als betaalmiddel of belegging niet toegestaan ('haram').

De argumenten die de raad bezigt is dat het gebruik van cryptocurrency's financiële onzekerheid, gokken en onheil met zich meebrengt.

De raad ziet erop dat de bevolking leeft volgens de islamitische wet, bekend bekend als de sharia. Het ministerie van Financiën en de centrale bank zien de raad als een belangrijke gesprekspartner en adviseur over financiële vraagstukken.

Tegelijkertijd wordt het besluit van de raad niet opgenomen in de wet. In het land is er handel in cryptovaluta en dat wordt niet verboden. Het is meer dat de raad zo haar achterban wil beïnvloeden dat het risicovol is om crypto's te bezitten of ermee te speculeren.

Ook in Indonesië is de centrale bank bezig met een eigen digitale munt, maar de roadmap is daarvan onbekend.

Verbod?

Bitcoin is decentrale technologie en is als technologie niet te verbieden. Landen kunnen wel regels bedenken en opstellen die het moeilijk zo niet onmogelijk maakt om bitcoin te kopen, erin te handelen of het om te wisselen in lokale valuta.

Tegelijkertijd zien overheden ook wel in dat de afgelopen jaren er een bitcoinklasse ontstaat waarvan wiens vermogen het interessant maakt om het te belasten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin verbod

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties