Elon Musk verkoopt 5 miljard dollar aan Tesla-aandelen

Elon Musk heeft even flink gecasht. De Tesla topman heeft 934 duizend Tesla aandelen verkocht ter waarde van 1,1 miljard dollar. Dat blijkt uit een bekendmaking van de Securities & Exchange Commission.

Later deze week wordt er nog eens voor 3,4 miljard dollar aan aandelen verkocht door de topman.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naar eigen zeggen om te voldoen aan 'belastingverplichtingen'. Influencers in de cryptowereld speculeren erop dat hij er bitcoin of andere munten mee heeft gekocht.

Elon Musk verkoopt $1,1 miljard aan Tesla aandelen

Musk verkocht de aandelen van de automaker voor een gemiddelde prijs van $1.170, een leuke winst van 180% over de afgelopen 12 maanden. Het is de derde keer dat Musk sinds het ontstaan van Tesla in 2010 wat aandelen van de hand deed. Dit is zijn grootste transactie in dollars gemeten.

Maar niet getreurd, de man heeft nog steeds 170 miljoen Tesla aandelen in zijn bezit.

Musk zou Musk niet zijn als hij zijn schare van 63 miljoen volgers op Twitter meenam in deze beslissing. Maar liefst 3,5 miljoen volgers vulden de poll in en 58% antwoordde 'ja'.

Musk legde uit dat zijn beloning 'alleen' bestaat uit aandelen, hij ontvangt geen vast salaris of prestatiebonussen.

'De enige manier om belasting te betalen is om aandelen te verkopen'.

De dagen na de online peiling zakte het Tesla aandeel met ~16% om even kort onder de $1.000 te duiken. Op 4 november was er sprake van een all-time high van $1.230.

Bitcoiners

Bitcoiners zagen in de oproep een kans om Musk te overhalen om privé nog meer in bitcoin te steken.

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, deed als collega-miljardair een suggestie.

Volgens de bron BitcoinTreasuries bezit Tesla momenteel 43.200 BTC ter waarde van naar schatting $ 2,79 miljard tegen huidige prijzen.

De virtuele winst op hun bitcoin aankoop overschrijdt de 1 miljard dollar.

Musk heeft privé minstens 0.25 BTC, een brok bitcoin dat hij ooit als cadeau heeft ontvangen.

Hij liet recentelijk doorschemeren dat Tesla overweegt om bitcoin weer als betaalmiddel te accepteren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...