Goedemorgen Bitcoin: Mt. Gox en Amerikaanse overheid verplaatsen BTC

1662 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

47.500 bitcoin (BTC) uit Mt.Gox wallet, wat betekent dit?

Opmerkelijke bewegingen op de bitcoin blockchain. De beheerders van de Mt.Gox wallet hebben ruim 47.500 BTC verstuurd naar naar twee onbekende adressen. Hierdoor is de bitcoinvoorraad van de voormalige beurs uit Japan flink verminderd.

Mt. Gox begon op 23 juli opnieuw met het verplaatsen van BTC en verplaatste meer dan 47.500 Bitcoin ter waarde van bijna $3,2 miljard naar twee onbekende adressen om 5:05 uur en 6:27 uur UTC. Volgens gegevens van Arkham Intelligence bezit Mt. Gox 90.344 Bitcoin ter waarde van $6,02 miljard. Deze info is echter verouderd, de huidige balans is nu ongeveer 42.744 BTC ter waarde van $2,85 miljard.

Op 5 juli kondigden de bewindvoerders aan dat de terugbetalingen zo snel mogelijk in fasen in werking treden en daar zijn ze nu druk mee bezig.

Amerikaanse overheid verplaatst opnieuw Bitcoin: Gaat BTC koers verder dalen?

De Amerikaanse overheid heeft enkele uren geleden ongeveer 60 Bitcoin, ter waarde van bijna $ 4 miljoen, verplaatst. Dit zorgt voor zorgen over een mogelijke nieuwe verkoop. Eerder verkochten de Amerikaanse en Duitse overheden ook al grote hoeveelheden BTC, wat de Bitcoin koers onder druk zette en recente winsten bedreigde. Hoewel dit bedrag kleiner is, zorgt het toch voor speculatie over meer verkopen in de nabije toekomst.

Bitcoin als spaarpot en strategie van Trump besproken bij CNBC

Er gaan sterke geruchten dat voormalig president Donald Trump van plan is om tijdens de komende Bitcoin 2024-conferentie in Nashville aan te kondigen dat de Verenigde Staten Bitcoin als strategische reserve gaan aanhouden.

Dit zou een baanbrekende ontwikkeling zijn in de wereld van digitale valuta en de positie van Bitcoin verder versterken als een belangrijke speler op het wereldtoneel. Tegelijkertijd gaat hier om slechts geruchten, of wensdenken.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...