Multinational uit Australië met $411 miljard onder beheer gaat Bitcoin minen

Blockstream is een samenwerking aangegaan met het Australische Macquarie Group. Ze gaan Bitcoin mining faciliteiten ontwikkelen die volledig zullen draaien op hernieuwbare energie.

Bitcoin mining

In het persbericht omschrijft het Canadese Blockstream wat ze precies van plan zijn. Het gaat initieel om de hosting van hardware voor Bitcoin mining.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als dat allemaal soepel verloopt, zullen de twee het project opschalen naar mate de infrastructuur voor groene elektriciteit wordt uitgebreid. Het eerste project zal in Noord-Amerika worden geopend.

Macquarie is de grootste investeringsbank en fondsbeheerder van Australië. Ze hebben $411 miljard aan activa onder beheer en ze zijn actief in 32 landen. Van origine leveren ze diensten voor asset management, bankieren voor zowel de retail als de zakelijke markt en ook commodity trading. Maar ze focussen ook op hernieuwbare energiebronnen.

Groene samenwerking

Blockstream is een grote naam in Bitcoinland. Het bedrijf dat tal van dingen in de industrie: van de c-lightning implementatie en de sidechain Liquid tot de Jade hardware wallet, een eigen blockexplorer en ook diensten in de wereld van mining en Bitcoin-satellieten.

De samenwerking is een verlengstuk van de eerdere initiatieven die Aker en Square zijn gestart om Bitcoin te minen uit hernieuwbare bronnen.

Blockstream maakte eerder deze maand bekend dat ze $210 miljoen op hadden gehaald om (onder andere) een eigen ASIC te ontwikkelen. Momenteel wordt deze markt volledig door China: Bitmain, MicroBT en Canaan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!