Musk dreigt Apple apparaten te verbieden vanwege OpenAI integratie

2732 totale weergaven

Elon Musk waarschuwt voor het verbieden van Apple apparaten bij zijn bedrijven als Apple OpenAI’s ChatGPT integreert in zijn besturingssystemen.

Ultimatum van Musk aan Apple

Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, heeft een grimmige waarschuwing afgegeven: als Apple OpenAI’s ChatGPT in zijn besturingssystemen integreert, zullen Apple apparaten bij zijn bedrijven worden verboden. In een bericht op X van 10 juni verklaarde Musk: “Als Apple OpenAI integreert op OS-niveau, dan zullen Apple apparaten verboden worden bij mijn bedrijven. Dat is een onacceptabele schending van de beveiliging.”

Apple’s AI aankondiging

Deze waarschuwing volgt op de aankondiging van Apple tijdens zijn 2024 Worldwide Developers Conference. Apple introduceerde nieuwe AI-functies met de naam “Apple Intelligence”, die worden opgenomen in iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia. Een van de belangrijkste functies zorgt ervoor dat Siri vragen van gebruikers doorstuurt naar ChatGPT, ondersteund door OpenAI’s GPT-4o. Gebruikers moeten toestemming geven voordat er gegevens naar ChatGPT worden gestuurd.

Musk’s zorgen over privacy

Musk bekritiseerde de stap van Apple en beweerde dat het de privacy en veiligheid van gebruikers in gevaar brengt. Hij stelde dat het vertrouwen van Apple in AI van derden “duidelijk absurd” is en hun vermogen om gebruikersgegevens te beschermen ondermijnt. “Ze verkopen je aan de rivier,” zei Musk. Hij stelde voor dat bezoekers van zijn bedrijven hun Apple apparaten opbergen in kooien van Faraday.

Reacties uit de gemeenschap

Musk’s bericht trok gemengde reacties. Sommige gebruikers wezen op beveiligingsproblemen binnen Musk’s eigen platform X, waarbij ze opmerkten dat de update om in aanmerking te komen voor geld, ID-verificatie vereist door Au10tix, een Israëlisch bedrijf dat banden heeft met het Israëlische leger. Musk ging niet in op de privacybescherming in verband met de integratie van OpenAI, wat leidde tot verder onderzoek.

Bredere implicaties

Deze houding weerspiegelt Musks aanhoudende zorgen over AI, privacy en veiligheid, en zijn conflicten met OpenAI in het verleden. Musk, een medeoprichter van OpenAI, stapte in 2018 uit het bestuur en is sindsdien een uitgesproken criticus, die zelfs een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen omdat het afweek van zijn open-source AI-missie.

De waarschuwing van Musk benadrukt het bredere debat over AI-integratie en gegevensprivacy. Nu Apple verder gaat met zijn AI-ontwikkelingen, zal de techindustrie nauwlettend in de gaten houden hoe dit conflict zich ontvouwt.

Lees meer over:
AIAppleElon MuskiosOpenAI

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....