Mysterieus adres ontvangt $3 miljard aan BTC in 3 maanden

563 totale weergaven

In de afgelopen drie maanden is er een onbekend Bitcoin-adres opgedoken dat meer dan $3 miljard aan Bitcoin heeft verzameld, wat heeft geleid tot diverse speculaties over de mogelijke eigenaar.

Volgens gegevens van het crypto-statistiekenplatform BitInfoCharts ontving het adres voor het eerst Bitcoin op 8 maart. Binnen een tijdsbestek van slechts drie maanden en twee weken had dit adres een indrukwekkende 118.000 BTC verzameld, met een waarde van $3,08 miljard tegen de huidige koersen.

De snelle en omvangrijke toename van Bitcoin in dit enkele adres heeft veel speculatie opgewekt. Sommige gebruikers suggereren dat het waarschijnlijk om een crypto-exchange gaat die fondsen verplaatst. Andere, meer radicale leden van de crypto-Twittergemeenschap, beweren dat BlackRock de "hoofdverdachte" is. Deze theorie is echter niet gebaseerd op enig concreet bewijs, hoewel sommigen hun steun voor deze theorie hebben geuit door foto's van een grote zwarte steen (black rock) te posten.

Volgens BitInfoCharts zijn de grootste Bitcoin-adressen ter wereld momenteel in bezit van Binance en Bitfinex, die fungeren als Bitcoin cold wallets. Het onbekende Bitcoin-adres staat op de derde plaats, gevolgd door nog een Binance cold wallet op de vierde plaats.

Interessant is dat BlackRock recentelijk de aandacht trok in de crypto-markt. Op 15 juni diende het een aanvraag in voor een spot Bitcoin ETF-product. Als deze aanvraag wordt goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission, zal het de eerste in zijn soort zijn in de Verenigde Staten. Deze aanvraag van BlackRock leidde tot een stroom van aanvragen voor vergelijkbare producten van andere zwaargewichten op Wall Street.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...