Mysterieuze Bitcoin Whale Beweegt Plots En Verplaatst $134 miljoen aan BTC

Bitcoin whales

Een anonieme bitcoin whale, iemand met 1.000 bitcoin of meer, heeft een opmerkelijke transactie gedaan op het bitcoinnetwerk.

Volgens gegevens van Whale Alert is er maar liefst 5.140 bitcoin verplaatst door deze entiteit op het netwerk. Tegen de huidige marktprijs gaat het om een significant bedrag van 134 miljoen dollar.

De munten zijn verplaatst op cryptobeurs Bybit naar een niet-geïdentificeerde wallet. Een dergelijke omvangrijke transactie is opmerkelijk, zien ook de analisten van Santiment.

Het komt regelmatig voor dat whales een grote hoeveelheid bitcoin verplaatsen. Soms is deze zelfs stokoud, zoals deze whale die na 11 jaar weer actief werd.

Santiment strooit met nog meer cijfers. Zo is de bitcoinvoorraad op beurzen gedaald tot het laagste niveau in zes jaar. Slechts 5,8% van alle bitcoin staat momenteel op exchanges, en dat is het laagste niveau sinds 17 december 2017.

Volgens Whale Alert zijn er nog een aantal transacties die opvallen. Zoals de transactie van 2.910 BTC ter waarde van ruim 76 miljoen dollar van een onbekende wallet naar Coinbase, een transactie van 4.000 BTC ter waarde van ruim 106 miljoen dollar van Bitfinex naar een onbekende wallet; het verplaatsen van 1.414 BTC ter waarde van $37.446.124 van cryptobeurs Gemini naar een onbekende wallet; en het versturen van 1.162 BTC ter waarde van $30.066.143 van Binance naar een onbekende wallet.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...