Mysterieuze bitcoin whale koopt 5.000 bitcoin sinds september

Een onbekende bitcoin whale heeft de afgelopen periode flink wat bitcoin vergaard. Sinds halverwege september is er bijna 5.000 BTC bijgeschreven op één specifiek adres.

Sinds 17 september 2022 ging de balans in rap tempo verder omhoog. Er was al 21.799 BTC te vinden. Dat totaal is opgelopen naar 26.280. In vooral kleine plukjes van 100-200 BTC stroomde het geld binnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is niet bekend wie of wat er achter dit adres zit. Het kan van een bedrijf zijn. Denk aan een fonds, beurs of andere dienstverlener in de industrie. Maar het kan natuurlijk ook een anonieme vermogende spaarder zijn.

Wie het ook is, er zit qua dollarwaarde veel geld achter. Op de piek was het adres zo'n $521 miljoen waard.

Whales op het netwerk

Grote bitcoin adressen worden door veel mensen in de gaten gehouden. Van sommige adressen is bekend wie er achter zit. Bij veel grote beurzen is (in ieder geval een deel) van de adressen bekend.

Het is goed mogelijk dat we binnenkort meer horen over wie de eigenaar is. Tegelijkertijd is het tot nu toe niet publiekelijk bekend. En dat is misschien wel handig ook, met zo'n groot fortuin aan bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...