Bitcoin whale verplaatst plots ruim $600 miljoen aan BTC, transactiekosten onder $1

Een gigantische bitcoin whale laat van zich horen. Hij verplaatste ruim 600 miljoen dollar (~555 miljoen euro) aan bitcoin over de blockchain.

Dat meldt de trackingdienst WhaleAlert op zijn Twitteraccount.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Megawhale verstuurt opvallende transactie

Het gaat om een transactie van 14.712 bitcoin terwijl de transactiekosten slecht 166 satoshi's zijn. Omgerekend minder dan 1 dollar transactiekosten.

Deze lage kosten zijn niet heel verrassend omdat het momenteel relatief goedkoop is om on-chain transacties te versturen. De wachtrij aan transacties (de zogenaamde memory pool) is erg kort.

Het zijn pseudonieme transacties dus we weten niet exact wie of welke entiteit achter deze megatransactie zit.

Doorgaans betekent het niet dat er verkocht wordt, maar is het een interne transactie van een beurs onder het mom van wallet herstructurering. Een dergelijke transactie is niet zonder risico, alle details moeten kloppen en dat met name het ontvangstadres.

Bij Whale Alert komen regelmatig opvallende transacties voorbij, waarbij de Coinbase exchange en bewaardienst Xapo bij betrokken zijn. Zo is er afgelopen week 1.813 bitcoin vanuit Coinbase naar een onbekende wallet verstuurd.

En ook vanuit Xapo is er 1.100 bitcoin verstuurd naar een onbekende wallet. Het kan zijn dat de bezitter zijn bitcoin weer in eigen beheer wilt bewaren en niet bij een derde partij zoals Xapo.

Whales bezitten circa 25% van alle bitcoinvoorraad. Het aantal adressen met daarop 10.000 bitcoin is ook groeiende. Volgens de populaire on-chain analist Will Clemente staan whales (minstens 1.000 bitcoin onder beheer) nog steeds in de accumulatiestand.

Ze kopen doorgaans buiten de beurzen om, via over-the-counterbureaus zodat ze geen last hebben van koersschommelingen. Je kunt je namelijk voorstellen: wil je een grote hoeveelheid kopen, dan kan daardoor de prijs wat omhoog schieten.

De bitcoin koers is de afgelopen 24 uur even onder de $40.000 geraakt, maar lijkt te herstellen met een prijs van ~$40.700 op moment van schrijven.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdatewhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...