Mysterieuze whale kocht deze week $29 miljoen aan bitcoin

De derde grootste whale op de bitcoinmarkt is deze week weer actief. De entiteit heeft circa 750 bitcoin gekocht, omgerekend $29,2 miljoen tegen de huidige marktprijs.

Dat blijkt uit gegevens van BitInfoCharts die het adres van de mysterieuze whale op zijn Rich List heeft gepubliceerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op het adres staat nu ruim 126.000 bitcoin, omgerekend bijna 5 miljard in dollartermen.

Maandag 7 maart kocht de whale 318 bitcoin tegen een prijs van $38.204. Een dag later plust hij er 432 bitcoin bij tegen een koers van $38.500.

Volgens on-chainanalisten behoort het pseudonieme adres niet tot een exchange omdat deze geen walletstructurering toepast wat bij een exchange gebruikelijker is.

In ieder geval staat er op het adres meer bitcoin dan wat Michael Saylor van MicroStrategy tot zijn beschikking heeft.

Het is niet zo dat hij alleen koopt. Op 1 maart is er 1.500 bitcoin uit het adres verkocht tegen een koers van ~$44.000.

Of deze whale koopacties binnen een grotere accumulatietrend passen, is lastig te zeggen. De prijs blijft 'rangen' tussen de $35.000 - $45.000 zone.

On-chainanalist Checkmate vindt het in ieder geval opvallend dat er grote brokken bitcoin de exchange Coinbase verlaten.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswhale

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...