NBY Mellon ziet nog steeds veel interesse in bitcoin vanuit institutionele hoek

Michael Demissie, hoofd digitale activa bij Bank of New York Mellon (BNY Mellon), is ervan overtuigd dat de crash van de cryptomarkt de institutionele belangstelling voor digitale activa niet beïnvloed.

Institutionele interesse

Tijdens een conferentie van Afore Consulting zei de bankier dat de industrie van digitale activa zal blijven bestaan. Anders gezegd: “It’s here to stay”. De interesse van institutionele investeerders zal volgens hem niet afvlakken.

“Wat we zien is dat klanten over het algemeen absoluut geïnteresseerd zijn in digitale activa.”

Het is niet zomaar een losse uitspraak van Demissie. Hij verwijst naar een onderzoek van BNY Mellon in oktober. Hieruit bleek dat 91% van de klanten van de bank geïnteresseerd is in dit soort investeringen.

Daarnaast hanteert 86% van de institutionele spelers een “buy and hold”-strategie. Men ziet het als een kans voor de lange termijn en niet als een hype die weggaat.

Voor 88% van de ondervraagden verandert de harde daling van bitcoin van meer dan 70% in 2022 niets aan hun plannen voor de lange termijn. Ze willen in digitale activa blijven investeren.

Wens naar regels

Demissie stelt echter dat er meer werk moest worden verzet in Washington D.C.. Hij hoopt dat spelers uit de industrie meer duidelijkheid krijgen qua regulering.

“We hebben absoluut duidelijke regelgeving en regels nodig. We hebben verantwoordelijke actoren nodig die betrouwbare diensten kunnen bieden die het vertrouwen van investeerders waarmaken.”

In oktober lanceerde NBY Mellon een custody-platform waarbij geaccrediteerde institutionele klanten de mogelijkheid kregen om te investeren in bitcoin en ether. Ook werken ze samen met Chainalysis om compliant te zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws