NBY Mellon gaat met zes andere banken een Bitcoin beurs ontwikkelen

De Bank of New York Mellon (BNY Mellon) gaat meewerken aan de lancering van een nieuwe cryptobeurs. Vandaag maakt de oudste bank van de Verenigde Staten bekend dat ze Pure Digital zullen backen. Dit is de eerste bitcoin exchange die afkomstig is uit de koker van een consortium van grote banken.

Bitcoin handel voor banken

BNY Mellon gaat zich aansluiten bij State Street Corporation en vier andere institutionele partijen. Daarmee wil de bank cryptodiensten aanbieden aan haar klanten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zowel State Street als BNY Mellon zijn van plan om 'technologie' aan Pure Digital te leveren. Ook gaan ze op dit platform handelen. Een persbericht van BNY Mellon beschrijft dat ze “nauw zal samenwerken met Pure Digital en de andere banken, om te helpen om een nieuwe front-to-back office oplossing voor digitale activa op te zetten."

Lauren Kiley, de CEO van Pure Digital, merkt op dat deze stap onvermijdelijk is:

"De toenemende publieke belangstelling voor Bitcoin drijft banken naar deze activaklasse toe. We hebben met alle grote banken gesproken, en we denken dat de custodial-achtige banken de eersten waren die de vraag zagen."

Niet geheel verrassend zijn NBY Mellon en State Street te twee grootste custodial-banken van de wereld. Ze gaan naar verluidt ook meewerken om de beurs op een optimale manier verder te ontwikkelen.

Pure Digital zal het platform hosten, maar ze wachten momenteel nog op definitieve goedkeuring door de regelgevende instanties. Toch verwacht oprichter Campbell Adams dat de eerste transactie "binnen een week" zal plaatsvinden.

Jason Vitale, de Global Head of Foreign Exchange bij BNY Mellon, reageerde ook op het nieuws:

"Digitale activa zullen de komende jaren alleen maar een groter onderdeel worden van de wereldwijde markten en deze samenwerking komt overeen met de bredere strategie van BNY Mellon om een mogelijkheden voor digitale activa voor klanten gedurende de gehele handelslevenscyclus.”

BNY Mellon lijkt overtuigd

Eerder deze maand berichtten we al dat Grayscale heeft aangeklopt bij BNY Mellon voor hun Bitcoin ETF. Ze willen hun GBTC-fonds omtoveren tot een exchange traded fund. Om deze stap te verwezenlijken, hebben ze enkele diensten overgedragen aan BNY Mellon. Het gaat naar verluidt om de werkzaamheden die te maken hebben met de accounts van klanten en de administratie.

Toen begin dit jaar bekend werd dat BNY bitcoin handel wilde gaan faciliteren, werd dit door insiders al gezien als een omslagpunt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
adoptiebankBitcoin nieuws